Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Kates beslut för sina tre barn – nu har hon bestämt sig

09 apr, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Kate har storslagna planer för sina tre barn.
Annons

Det pågår en kris i det brittiska kungahuset.

Inom loppet av runt sex månader har fyra cancerdiagnoser uppdagats.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Cancerkrisen i brittiska kungafamiljen

Först meddelade Sarah "Fergie" Ferguson att hon drabbats av bröstcancer, för att några månader senare diagnostiseras med hudcancer.

Kung Charles gick senare ut och berättade att även han drabbats av cancer – en nyhet som kom strax efter att han opererat sig för förstorad prostata.

Efter en lång tystnad från prinsessan Kate tog hon nyligen bladet från munnen och berättade att även hon drabbats av cancer. Vilken form det handlar om har hon dock inte gått ut med.

Kate berättar om cancerdiagnosen

Just nu genomgår hon, likt sin svärfar, behandling. Men allra tuffast har det varit att berätta för hennes tre barn.

Annons

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

– Som jag sagt till dem, jag är okej, och jag blir starkare varje dag genom att fokusera på de saker som hjälper mig att läka i mitt sinne, kropp och själ. Att ha William vid min sida är en stor trygghet, och försäkran. Det är också den kärlek, stöd och vänlighet som visats av så många av er. Det betyder så mycket för oss båda. Vi hoppas att ni kommer förstå, att vi som familj, kommer behöva tid, utrymme och privathet medan jag slutför min behandling.

Kates framtida planer för barnen

Ja, det är förståeligt att Kate tillsammans med William vill försöka behålla normaliteten så gott det går för deras tre småttingar. Och nu kommer ett besked om ett av sätten Kate vill göra det på.

Annons

Kate är känd för att, likt både kronprinsessan Victoria och prins Daniel, försöker bibehålla en så pass normal vardag för sina barn som möjligt i form av bland annat fritidsaktiviteter.

Och en plan hon har för George, Charlotte och Louis är att låta dem gå med i scouterna, något som enligt The Scout Associations hemsida "engagerar och stödjer unga människor i deras personliga utveckling, vilket ger dem möjlighet att göra en positiv insats till samhället."

Perfekt för framtida, arbetande kungligheter!

Annons