Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates känslosamma samtal med 5-årige sonen – när hon kämpar mot cancern

04 apr, 2024, 14:00 
Prinsessan Kate och prins Louis
Prinsessan Kate genomgår cancerbehandling. Samtidigt är barnen fortfarande hennes högsta prioritet – och snart är det prins Louis stora dag.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Den 22 mars berättade prinsessan Kate i ett videouttalande att hon har cancer och genomgår behandling.

Sjukdomen ska ha upptäckts efter Kates magoperation i januari. Först trodde man inte att hennes tillstånd var cancerogent.

Prinsessan har beskrivit cancerdiagnosen som en chock och hon fokuserar nu på sådant som gör henne stark, som tid med familjen.

Och snart är det en stor dag i hushållet. Prins Louis fyller 6 – och Kate förväntas försöka fira dagen som vanligt, skriver Us Magazine.

Kates samtal med barnen om cancern

När Kate berättade för omvärlden om sin sjukdom la hon mycket fokus på sina tre älskade barn, prins George, 10, prinsessan Charlotte, 8, och prins Louis, 5:

– Det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej, sa hon bland annat.

Annons

Följt av:

– Som jag sagt till dem, jag är okej, och jag blir starkare varje dag genom att fokusera på de saker som hjälper mig att läka i mitt sinne, kropp och själ. Att ha William vid min sida är en stor trygghet, och försäkran.

En källa till People har skrivit under på att Kate får styrka av att tillbringa tid med familjen. På Louis födelsedag den 23 april väntas prinsessan försöka fira som vanligt.

Prinsessan Kate hukar sig bredvid prins Louis
Prinsessan Kate och prins Louis, maj 2023. Foot:2023 Pool / i-Images

Kate vill fira sonens födelsedag som vanligt

Kate och William har flera starka traditioner kring barnens födelsedagar. De brukar publiceras en officiell bild på födelsedagsbarnet, och bli bakning i hemmet:

– Jag älskar att göra tårtan. Det har blivit lite av en tradition att jag stannar uppe till midnatt med löjliga mängder kakmix och glasyr och jag gör alldeles för mycket. Men jag älskar det, sa Kate till Hello Magazine 2022 på ämnet.

Dock blir det troligtvis på annan ort i år. Prinsfamiljen brukar hålla till i Adelaide Cottage men nu har de flyttat till Amer Hall där de ska försöka "avskärma sig från omvärlden" under Kates behandling.

Foto: TT, Instagram

Annons