Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Kates har tagit farväl av vännen – fina avskedsorden

09 jul, 2024, 07:00 
Prinsessan Kate
TT
Prinsessan Kate har tagit farväl med en vacker hälsning.
Annons

Hela Storbritannien väntar oroligt på besked om prinsessan Kate. Senaste gången hon visade sig i offentligheten var under den årliga militärceremonin Trooping the Colour, då hon dök upp i hästdragen vagn tillsammans med barnen och maken prins William.

Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedetBrand logo
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedet

Prinsessan Kate tar farväl av vännen

Prinsessan Kate
Prinsessan från tiden då hon besökte Wimbledon varje år.James Veysey

Kate har däremot inte funnits på läktaren under Wimbledon – trots att hon är en uttalad tennisälskare. Man får utgå från att Trooping the Colour var ett undantag, och speciellt många sådana lär inte göras under året. Snarare kommer Kate att stanna hemma mer eller mindre konstant 2024 ut, medan hon fokuserar på sin behandling.

Annons

Men Kate följer ändå Wimbledon-spänningen från tv-soffan, även om hon inte kan vara på plats. Hon skriver en fin hälsning till skotska legendaren Andy Murray, som nyligen spelade sin sista match i karriären. Andy, som 2013 blev den förste brittiske mannen på 77 år att vinna Wimbledons singeltävling, har kämpat mycket med skador på sista tiden och tvingades dra sig ur turneringen på grund av en smärtande rygg.

– En fantastisk Wimbledon-karriär är över. Du borde vara väldigt stolt, Andy. Å alla våra vägnar, tack, skriver Kate.

Annons

Kate är som sagt en tennisfantast av rang. Dessutom har just Wimbledon en extra kär plats i hennes hjärta.

– Jag har följt Wimbledon, det är verkligen en del av min uppväxt. Det är en så fundamental del av den engelska sommaren, och jag tror att det verkligen inspirerar unga, jag blev själv inspirerad att börja spela. Det har inte förändrats heller, jag tror att det är det som är så underbart, har Kate berättat.

Kate Middleton har cancer – detta vet vi

Kate blev som bekant diagnosticerad med cancer tidigare i år. Hon avslöjade nyheten själv, i ett klipp som det brittiska hovet publicerade.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Annons