Prinsessan Kates mystiska skada – hovet måste kommentera bilderna

Prinsessan Kates mystiska skada – hovet måste kommentera bilderna

Foto: TT

Det går inte längre att förneka. Här kommenterar hovet prinsessan Kates skada.

Det var 2011 som prinsessan Kate och prins William sa "ja" till varandra i ett riktigt sagobröllop. Då blev hon hela Storbritanniens favoritprinsessa, och visar gång på gång att hon har kungliga elegansen i blodet!

Det är därför inte konstigt att bilderna på Kates plötsliga skada väckte stor oro. Hovet valde att inte kommentera situationen – tills det till slut inte längre gick.

17 magiska bilder från William och Kates bröllop!
1:34

Efter reklamen: 17 magiska bilder från William och Kates bröllop!

(1:34)

Slå på ljud

Kates markering framför alla – slår tillbaka mot Harry och Meghans anklagelser

Hovet kommenterar prinsessan Kates mystiska skada – fångas på bild

Det tillhör ju vanligheterna att uppståndelsen blir enorm när en ny person introduceras till den kungliga världen. Vi har sett det med prinsessan Sofia, Meghan Markle, Chris O'Neill, prins Daniel, och såklart – prinsessan Kate.

Det är därför inte konstigt att denna bild från prinsessan Kates första ensamma kungliga välgörenhetsuppdrag väckte stor uppståndelse. I början av Kates kungliga "karriär" noterade folk nämligen ett stort ärr på hennes vänstra tinning. På en bild från 2011 syns ärret tydligt – men har det plötsligt försvunnit?

Prinsessan Kate 2011 i profil, med ett ärr på hennes huvud

Bilden som fick alla att börja snacka.

REX

Nej, sannolikheten att ett är helt läkt och försvunnit på några år är inte särskilt stor. Men på bilder på Kate går det att se ett mönster, hon har ofta benan lagd så att hår täcker hennes vänstra sida.

För faktum är att det är ett stort hemlighetsmakeri kring skadan. Det enda vi hört om den var när Kensington Palace valde att säga en kort mening om ärret:

"Ärret är relaterat till en barndomsoperation."

Prinsessan Kate som ler

Numer syns inte ärret, kanske är det ett medvetet frisyrval?

Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock

Därför visar Kate och William inte upp lillprinsen Louis, 4

Hemlighetsmakeriet bakom prinsessan Kates skada

Sedan lades locket på. Vad för slags operation det var har de valt att hålla knäpptyst om, och Kate själv har aldrig närmat sig ämnet.

Att Kate väljer att hålla tyst om skadan är inte konstigt. Det är oerhört sällan som de brittiska kungligheterna väljer att prata om personliga saker, speciellt sådant det spekuleras mycket om. Vi har sett det när det kommer till Meghan och Harrys utspel, och detsamma gäller här.

Deras motto är ju "never complain, never explain", alltså: klaga aldrig, och förklara aldrig. Det var ord som genomsyrade drottning Elizabeths tid på tronen. Hon ställde ju aldrig upp i en intervju, och lät sig aldrig vika sig och kommentera saker och ting i pressen.

– Bristen på personligt drama har utan tvekan varit hemligheten bakom Elizabeth II:s framgång, har den kungliga författaren sagt Tracy Borman till People.

Foto: TT