Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Leonor lämnar militärutbildningen – hemliga mötet med pojkvännen

26 apr, 2024, 19:30 
Vendela Lönnqvist
TT, Facebook
Nu har prinsessan åkt iväg på sin första vuxenresa – för kärlekens skull!
Annons

Det är mycket som pågår i spanska kronprinsessan Leonors liv just nu.

För tillfället har hon fullt upp med sin tre år långa militärutbildning i nordöstra Zaragoza, där hon bland annat fått genomgå topografiska övningar, skjutövningar och träning i tuffa vattenlägen.

Hör drottning Letizia rappa – fina anledningen bakomBrand logo
Hör drottning Letizia rappa – fina anledningen bakom

Spanska prinsessans tuffa militärträning

Förutom det har hon studerat en hel del teori inom bland annat moral och grundläggande fakta om både militära vapen som utrustning.

Och enligt Royal Central lyckades prinsessan snabbt höja sin rang till "kvinnlig kadett" redan i september. Hon kan därför titulera sig som en officiell medlem av den spanska armén och kallas in till försvaret om det så krävs.

Men det är inte bara blodigt allvar för den 18-åriga prinsessan.

Annons

Spanska Leonor på utlandsresa – träffar pojkvännen

Nyligen avslöjades det att hon reste iväg på en hemlig resa ensam till New York strax efter påsk – som absolut inte stod skriven i den spanska, kungliga kalendern.

Anledningen sägs vara för att besöka sin påstådda pojkvän Gabriel Giacomelli, 19.

Leonor och Gabriel träffades redan 2021, då de båda studerade i gymnasiet vid Atlantic College i Wales.

Och det verkar seriöst – redan 2022 syntes Gabriel i fotografier tillsammans med kungafamiljen under deras påskfirande. När Leonors farmor firade 70 år var även prinsessans kärlek bjuden – så det kan lugnt påstås att han blivit godkänd av kungaparet.

Tyska Bunte var först med rapporteringarna om att Gabriel kan ha fångat prinsessans hjärta. Huruvida det är bekräftat och godkänt inom spanska hovet är dock oklart.

Han är spanska prinsessan Leonors påstådda pojkvän

Men vem är då denna Gabriel Giacomelli?

Enligt norska Se och Hör är han av brasilianskt ursprung, mer specifikt med rötter i São Paulo, Brasilien. Det dröjde inte länge förrän han flyttade till New York med familjen, som det knappast går någon nöd på.

Annons

Hans pappa, Drauso Giacomello, är finansiär och arbetar för Deutsche Bank Securities på Wall Street och hans mamma Fernanda Giacomello är kundansvarig på ett marknadsföringsföretag.

Gabriel Giacomello
Facebook

Så träffades Gabriel och Leonor

Båda hans föräldrar har sett till att deras son under åren blivit välutbildad. Från barnsben har han fått möjligheten att gå på de högst ansedda privatskolorna, bland annat Poly Prep i New York till Atlantic College i Wales – där han träffade spanska prinsessan.

Förutom det talar han också tre språk; Portugisiska, engelska och tyska och intresserar sig på fritiden för konst, fotboll och lacrosse.

Han bor än i dag på Manhattan i New York, och studerar för tillfället vid New York University.

Och enligt spanska tidningen ¡Hola! är han "en exceptionell guide" till prinsessan under hennes besök i "the big apple".

Och enligt spanska ELLE beskrivs Gabriel, som om allt går vägen en vacker dag kan komma att bli kunglig, som "rik, artig och världslig" – med andra ord en utmärkt kandidat för en framtida prinsgemål!

Annons