Prinsessan Leonores 6-årskalas i nya huset

Prinsessan Madeleines dotter prinsessan Leonore.

Prinsessan Leonore har fyllt sex år – och Madeleine får en chans att skapa nya traditioner efter det jobbiga som hänt i gamla huset.

I går fyllde åttan i den svenska tronföljden sex år och frågar man hennes mamma och pappa så tycker de förmodligen att det var alldeles som i går som deras yngsta dotter föddes på Weill Cornell Medical Center i New York.

Första gången prinsessan Estelle träffade sin bästiskusin Leonore.

Första gången prinsessan Estelle träffade sin bästiskusin Leonore.

En glädjerusig Chris O’Neill visade upp avtrycket av hennes pyttelilla fot som han gjort på armen och berättade för det stora pressuppbådet att prinsessan Madeleine hade varit rena stålkvinnan och att han nu skulle fira sin dotters födelse med en drink.

Chris O'Neill jublar över prinsessan Leonores födelse i New York 2014.

När den här bilden togs var prinsessan Leonore bara några timmar gammal – och nu fyller hon sex år.

Sedan den februarinatten har det alltså gått hela sex år och familjen har flyttat till Florida. På själva födelsedagen var det ju vanlig föreskoledag för prinsessan Leonore, men det blir säkert sexårskalas till helgen, och väljer prinsessan Madeleine att ha det på hemmaplan, så blir det i så fall första födelsedagskalaset i familjens nya hem.

Madeleines första barnkalas i nya huset

Dit flyttade de efter det omskakande inbrottet som drabbade dem i höstas, och just nu håller familjen som bäst på att rota sig på sin nya adress. Och vad passar då bättre än att skapa lite nya traditioner i det nya hemmet. Om bara elva dagar är det förresten dags för prinsessan Madeleine och Chris O’Neill att sjunga Happy Birthday igen – då fyller prinsessan Adrienne två år.

Prinsessan Madeleine med sina barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Tätt mellan kalasen för prinsessan Madeleine.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungl.Hovstaterna, TT.