Prinsessan Madeleine grattas av familjen – men bilden väcker frågor

Prinsessan Madeleine

www.SplashNews.com 2019
Prinsessan Madeleine fyller år – men bilden från kungahuset väcker frågor.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine fyller år! Den lilla sessan, den yngsta av kungaparets barn, har hunnit bli 39 år gammal – tänk så tiden går!

Prinsessan Madeleine fyller år – är 39 år gammal

Men prinsessan är fortfarande vacker som en dag. Alla som tvivlar på detta, kan ta en titt på bilden som kungafamiljen lagt upp på sitt officiella Instagram-konto.

"I dag gratuleras H.K.H. Prinsessan Madeleine på 39-årsdagen", kan man läsa i bildtexten.

Det är dock ingen purfärsk bild som används i inlägget. Fotot är i själva verket från december 2020, då Madeleine utförde ett viktigt kungligt uppdrag och delade ut Childhoodpriset. Då bar Madeleine samma mörkblåa ljus och satt framför samma bakgrund.

Att vi inte bjöds på en ny bild i samband med födelsedagen är självfallet en besvikelse. Varje ny bild på Madeleine mottas tacksamt!

"Skapar trygghet för barn i kris"

Childhoodpriset delas ut för att "uppmärksamma en person i Sverige som dagligen arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp".

2020, när fotot togs, gick priset till Marit Gustafsson, barnhandläggare i Avesta kommun.

"Med empati, engagemang och kunskap möter Marit barn på deras egna villkor. Hon skapar trygghet för barn i kris när livet är som allra skörast. Med sin starka närvaro och intelligenta lekfullhet gör Marit det svåra begripligt för barn. Och hon blir kvar, hon sviker inte och ger aldrig upp. Marit är en inspiration och förebild för en hel yrkeskår – och för alla människor som värnar om barn", stod det i motiveringen.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv