Min Stora Dag: ”Hela kungafamiljens engagemang hjälper oss!”

100 gäster – och hennes egen hjärtefråga. Prinsessan Madeleine missar Min Stora Dags viktiga festkväll och just nu känns tomrummet efter henne extra stort.

På tisdag nästa vecka är det stort och stiligt kalas när stiftelsen Min Stora Dag anordnar sin traditionsenliga Min Stora Middag i Gamla Riksarkivet i Stockholm. Flera kända ansikten kommer att vara på plats bland de 100 exklusivt inbjudna gästerna, och det är många som har hållit tummarna för att prinsessan Madeleine ska komma hem och vara med.

Gamla Riksarkivet i Stockholm. Här ska Min Stora Dag ha sin fest.

Här ordnar Min Stora Dag sin glada middag i nästa vecka, med Pär Lernström som konferencier.

Men tyvärr – det blir ingen kunglig guldkant på festen:

– Prinsessan Madeleine är vår beskyddare, så vi är en av de organisationer som hon har valt ut som viktiga. Men hon kommer inte själv att kunna vara på plats, säger Louise Borlind, kommunikationsansvarig vid Min Stora Dag, till Svensk Damtidning.

Därför kommer inte Madeleine

– Prinsessan är ju framför allt med vid vissa av våra Stora Dagar, som vid sagokalaset som hon arrangerade på slottet för tre år sedan, och barnen tycker att det är jätteroligt att få träffa henne.

Prinsessan Madeleine bjöd 12 barn på prinsesskalas på slottet tillsammans med Min Stora Dag.

Det kan inte bli guldigare och prinsessigare än så här! Prinsessan Madeleines saftkalas för Min Stora Dag gav tolv barn ett minne för livet.

Men nu befinner sig prinsessan Madeleine som bekant i Miami, 800 mil bort, och får därför nöja sig med att skicka en hälsning över Atlanten.

– Glädje, kraft, trovärdighet och kvalitet genomsyrar vårt arbete och här bidrar prinsessan Madeleines beskyddarskap verkligen, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

– Prinsessans, och hela kungafamiljens fina engagemang – nu senast kungens underbara möte med 7-åriga Akram som fick en Stor Dag på slottet – hjälper oss att förkroppsliga begreppet en Stor Dag och att ge barnen glädjefyllda minnen för resten av livet.

Med hjälp av stiftelsen Min Stora Dag fick leukemisjuka Akram och hans bror träffa kungen.

Min Stora Dag hjälper barn mellan 4 och 18 år som har allvarliga sjukdomar och diagnoser att förverkliga en dröm. Som leukemisjuka Akram, 7 år, som fick träffa kungen tillsammans med sin bror.

En dröm som gick i uppfyllelse. Leukemisjuke Akram, 7 år, fick träffa kungen på slottet tillsammans med sin bror.

En dröm som gick i uppfyllelse, och ett oförglömligt möte på Kungliga slottet.

Jennifer McShane ser mycket fram emot festen nästa vecka, det ska bli en kväll i kraftens och glädjens tecken.

– Vi vill rikta ett varmt tack för allt ovärderligt stöd och engagemang vi sett under det gångna året. Vi vill också dela med oss av vilken fantastisk skillnad en Stor Dag gör i en tuff vardag för de barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

2016 bjöd prinsessan Madeleine och Min Stora Dag tolv barn på saftkalas på slottet. Prinsessan Leonore längst fram i rosa tyllkjol.

Varje år ordnar Min Stora Dag hela 5 000 Stora Dagar, och det betyder att lika många barn mellan 4 och 18 år med allvarliga sjukdomar och diagnoser får förverkliga en dröm.

Läs mer:

Prinsessan Madeleines sagokalas på slottet

Se bilderna! Prinsessan Madeleines sköna söndag med familjen

Mormor upp i dagen! Se så lik Adrienne är Silvia

Foto: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna, TT