Prinsessan Madeleine och Louise "Lussan" Thott i bråk

Prinsessan Madeleine och Louise "Lussan" Thott i bråk

Prinsessan Madeleine och vännen Louise Thott blev indragna i en konflikt. Allt på grund av en kostsam renovering.
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har hamnat i blåsväder. Allt på grund av en kostsam renovering av lägenheten hon har till sitt förfogande i Hovstallet på Östermalm.

Lägenheten i fråga blev renoverad redan 2014, till en sammanlagd kostnad på 6,8 miljoner kronor. Nu har Expressen avslöjat att ytterligare en renovering skedde under 2018 och 2019.

Vad som också framgår i Expressens publicering är att Madeleines nära vän Louise ”Lussan” Thott var inblandad i projektet.

Prinsessan Madeleine och Louise Thott indragna i konflikt

Louise Thott och prinsessan Madeleine.

Louise Thott och prinsessan Madeleine är bästa vänner.

Prinsessan Madeleine och Lussan har känt varandra i mer än 20 år, ändå sedan de blev skolkamrater i Enskilda Gymnasiet vid Tegnerlunden i Stockholm. De hamnade i samma klass och blev bästa vänner direkt.

Lussan är professionell inredare och har hjälpt samtliga kungabarn med olika renoveringsprojekt. Under renoveringen av Hovstallet-lägenheten fungerade Lussan som Madeleines representant under möten med Statens fastighetsverk.

– Louise Thott har delvis deltagit i projektet och fungerat som en hjälpande hand till prinsessan Madeleine. Hon är i sin profession inredare och ingen kostnad för hennes arbete har belastat Statens fastighetsverk, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Fastighetsverket sa ifrån till prinsessan Madeleine

Men mötena rymde meningsskiljaktigheter. Expressens dokument visar att man inom grenar av Statens fastighetsverk upplevde att prinsessan Madeleine krävde en högre standard än vad som innefattades av den så kallade kungliga dispositionsrätten. Därför föreslogs det att Ståthållarämbetet skulle bekosta bland annat betala kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare.

Detta blev dock aldrig av och staten betalade till slut hela räkningen.

– Man nådde ingen överenskommelse, säger Peter Wallin på Statens fastighetsverk till Expressen.

Louise, som tidigare hette Gottlieb, driver företaget Gottlieb Design AB och åtar sig uppdrag inom inredning, möblering och homestyling. Både kronprinsessan Victoria på Haga slott och prinsessan Sofia på Villa Solbacken kan tacka Lussan för stylingen. Och hon har självklart även inrett åt bästisen Madeleine.

Hennes make Gustav tillhör den friherrliga ätten Thott och kan titulera sig friherre. Till vardags är han civilekonom och arbetar på fondbolaget Litorina.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset