Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine om drottningens beslut – prinsessan speciellt utvald av mamma Silvia

10 nov, 2022, 05:00 
Madeleine om drottningens beslut – prinsessan speciellt utvald av mamma Silvia
Foto: TT

När Madeleine var med om en livsomvälvande händelse kom det att starta ett driv hos henne – så här blev hon helhjärtat engagerad i sitt arbete.

Annons
Chris hemliga liv innan Madeleine!Brand logo
Chris hemliga liv innan Madeleine!

År 1999 startade Silvia välgörenhetsorganisationen "Childhood" för att värna om barns rätt till en trygg barndom. Något hon sedan 2006 arbetar med tillsammans med dottern prinsessan Madeleine.

Madeleine har arbetat för Childhood i över 15 år men det var först några år efter hon blev en del av organisationen som arbetet tog fart på riktigt.

2010 var ett stormigt år för prinsessan. Det var då det stod klart att hon skulle bryta förlovningen med Jonas Bergström. Paret hade varit tillsammans i åtta år.

Men hjärtekrosset skulle omvandlas till bränsle för jobb!

När skrällen nådde Sverige satt Madeleine på ett flyg till New york för ett nytt liv. Nu skulle hon satsa helhjärtat på sig själv och uppdraget som mamma Silvia hade gett henne.

Annons

”Jag tror att allting som händer i livet har en mening, och att jag fick tillfälle att bo i New York och börja arbeta mer intensivt med Childhood är något som jag är väldigt glad och tacksam över” har hon i efterhand skrivit i livsstilsmagasinet A Perfect Guide.

Prinsessan hade mycket på sitt bord

Svensk Damtidning talade med prinsessans mentor i början av 2010–talet. Anna De Geer, som är biträdande generalsekreterare vid Childhood hade mycket att säga om prinsessans resa inom organisationen.

–Prinsessan Madeleine började på Childhood 2007. Det tar tid att lära sig yrket som projekthandläggare och jag har lärt upp henne genom åren.

Det nya uppdraget som projekthandläggare innebar mycket arbete och man var noga att påpeka att prinsessan, hon jobbade i:

– Att vara handläggare för ett projekt innebär att vara ute på plats och analysera, se att budgeten hålls och följa upp rapporterna från de olika projekten. Det är ett stort arbete och det tar tid att sätta sig in i och lära sig, fortsätter prinsessans mentor.

Madeleines hyllande ord till Silvia

När Silvias arbete med välgörenhetsorganisationen för några år sedan följdes i en dokumentär så var prinsessan Madeleine med och hyllade sin mors gedigna arbete.

– Jag tycker mamma har använt rollen som hon har som drottning på ett fint sätt. Där känner jag själv, att om man kan använda den titel till att belysa viktiga frågor. Det är fantastiskt att man kan göra det på det sättet, säger Madeleine i dokumentären "Barnens drottning" som sändes på Viaplay.

Så fint samarbete mellan dem. Tänk att de senast igår kunde ses arbeta med organisationen tillsammans!

Foto: TT

Annons