Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så lyckades Madeleine undvika Victoria – hovets plan avslöjar

07 nov, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman

Kronprinsessan hade inte räknat med dagens besked från Madeleine.

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Stora delar av den svenska kungafamiljen befinner sig i Brasilien.

Dels på semester, dels på uppdrag.

Det innebär alltså att prins Carl Philip, som är kvar i Sverige, har tagit över som tillfällig statschef eftersom kung Carl Gustaf är utomlands.

"Enligt 5 kap. 4 § regeringsformen inträder H.K.H. Prins Carl Philip för att under tid den 29 oktober–7 november 2022 såsom tillfällig riksföreståndare fullgöra statschefens uppgifter", skrev hovet i ett pressmeddelande för drygt en vecka sedan.

Samtliga i kungafamiljen har ett fullspäckad schema.

Till exempel kommer prinsessan Madeleine vara i Brasilien på uppdrag med drottning Silvia.

Madeleine kommer dock inte att träffa kronprinsessa Victoria eftersom hon kommer vara på hemmaplan när Madeleine väl anländer.

Annons

– Då är hon hemma, då är höstlovet slut, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Victorias besvikelse efter beskedet – Madeleines svek

Och att kronprinsessan och prinsessan Madeleine skulle träffas något i år är uteslutet.

För under fredagen bekräftade hovet för Svensk Damtidning att prinsessan Madeleine kommer inte närvara vid Nobelfesten i år. Hon och maken Chris O'Neill stannar kvar i USA.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Förstås är det ett bakslag för hela kungafamiljen och kronprinsessan Victoria kommer vara besviken efter dagens besked. Samtidigt är det inte lätt för prinsessan Madeleine att lämna familjen och åka hela vägen hit.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger Margareta Thorgren.

Annons