Prinsessan Madeleines dilemma – kan tvingas lämna Chris O'Neill i USA

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine kan tvingas lämna Chris O'Neill i USA – hon står inför ett tufft dilemma.

Prinsessan Madeleine har inte fått träffa sina familjemedlemmar på väldigt länge. Hon och maken Chris O'Neill brukar få in en resa till Sverige på sommaren, men ifjol blev det inget av den saken. Allt på grund av den förhatliga coronapandemin och dess härjningar.

Prinsessan Madeleine kan återvända till Sverige utan Chris O'Neill

Därför missar Madeleine också kungens 75-årsmiddag på Valborgsmässoafton.

– Prinsessan Madeleine kommer att kunna närvara digitalt, men hon har inte möjlighet att resa hem, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine kan behöva sära på sig.

Men kanske kan det bli tal om en visit längre fram, nu när läget börjar ljusna, när alltfler är vaccinerade och statistiken pekar mot en tydlig förbättring.

Samtidigt finns det tydligt hinder, om nu Chris ska följa med. Madeleine är svensk medborgare och kommer att slippa en massa knölig byråkrati ifall hon återvänder hem.

Men för Chris, som valde att tacka nej till svenskt medborgarskap, väntar betydligt mer krångel. Som polisen upplyser:

"Utländska medborgare som är 18 år eller äldre (vid inresa) ska uppvisa ett giltigt intyg om negativt covid-19-test för att få resa in i Sverige. Provet får vara max 48 timmar gammalt", kan man läsa på polisens hemsida.

Och detta är inget som Chris kan komma undan på förhand.

"Polismyndigheten utfärdar inga förhandsbesked eller intyg, och det går inte att ansöka om undantag innan ankomst. Samtliga beslut om hur eventuella undantag ska tolkas, fattas vid ankomst till gränskontrollen", skriver polisen.

Därför trivs Chris O'Neill inte i Sverige

Chris har inte varit i Sverige på två år.

– Chris O’Neill är van att bo i stora städer, som New York och London, där han älskar att testa nya restauranger. Men i lilla Stockholm har han alltid känt sig instängd. Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, har Svensk Damtidnings medarbetare Margareta Gotthardsson sagt tidigare.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben