Madeleines fina gest för barnen – mitt under oron: "Har det extra tufft"

Prinsessan Madeleines oro för barnen

Prinsessan Madeleine gör sitt för att underlätta coronakrisen.Nu har hon vänt sig direkt till barnen.

Prinsessan Madeleine sitter i en svår sits för tillfället. Coronaviruset har slagit till med full kraft, även i USA där Madeleine bor med maken Chris O’Neill och deras tre barn. Dessutom har Utrikesdepartementet avrått alla svenskar från att åka utomlands, vilket betyder att Madeleine inte kan få besök av sin familj.

Men i stället för att våndas över de egna svårigheterna, så väljer Madeleine att vända sig utåt och bry sig om andra. Hon är beskyddare av stiftelsen Min stora dag sedan 2001 och det är ingen hemlighet att hennes hjärta klappar extra hårt för utsatta barn.

Coronaviruset: Prinsessan Madeleine visar bild

Kommer prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige?

Vår prinsessa Madeleine sätter alltid barnen först.

När hon uttalar sig om coronaviruset på sitt Instagram-konto, så är det barnen hon vänder sig till i första hand.

“Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet. Min stora dag uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och jag är stolt beskyddare av organisationen”, skriver prinsessan Madeleine.

“Det är viktiga tips”

Till inlägget har Madeleine publicerat en video på en flicka vid namn Nova. I klippet uppmanar Nova alla att tvätta händerna noga – och kanske sjunga “Blinka lilla stjärna” medan man gör det.

“Följ gärna Min stora dag för att stötta deras viktiga arbete och missa inte Novas viktiga tips om hur vi håller bra handhygien i dessa tider”, skriver Madeleine.

Madeleine har bott i USA sedan år 2010, med undantag för två kortare perioder i London och Stockholm, men hon har alltid rest hem till Sverige med jämna mellanrum. Familjen är otroligt viktig för prinsessan och både hon och Victoria är måna om att de kungliga kusinerna ska ha en nära relation – trots det geografiska avståndet.

 

LÄS MER: Beskedet till Estelle – han får ansvaret för hennes framtid