Uppmaningen till prinsessan Madeleine i coronakrisen

prinsessan madeleine coronakrisen
Prinsessan Madeleine befinner sig 800 mil från tryggheten i Sverige. Dessutom får hon inte ta emot besök från resten av kungafamiljen. Mitt i krisen får hon inte träffa sina nära och kära.
Annons

Prinsessan Madeleine befinner sig just nu i en svår situation. Coronaviruset har slagit till med full kraft och Utrikesdepartementet avråder alla svenskar från att åka utomlands, vilket betyder att Madeleine inte kan få besök av sin familj i nuläget.

Annons

Dessutom har president Donald Trump stoppat alla flyg från Sverige. Under måndagskvällen (svensk tid) kallade presidenten till en ny presskonferens där han även avrådde alla “onödiga resor” för dem som bor i USA. Någonting som förstås förändrar prinsessans vardag.

Annons

Prinsessan Madeleine får inte träffa familjen i Sverige

Madeleine har bott i USA sedan år 2010, med undantag för två kortare perioder i London och Stockholm, men hon har alltid rest hem till Sverige med jämna mellanrum. Familjen är otroligt viktig för prinsessan och både hon och Victoria är måna om att de kungliga kusinerna ska ha en nära relation – trots det geografiska avståndet. Men nu är allt resande satt på paus och det är högst oklart när Madeleine träffar kungaparet, och syskonen, nästa gång.

Vi vänder oss till psykologen Eva Rusz för att fråga hur den här situationen kan påverka Madeleine, rent mentalt.

Annons

“Viktigt att hålla ihop under krisen”

– Det är klart att när stora omvälvande saker på jorden drabbar befolkningen känns banden till våra nära och kära ännu viktigare. Och det kan kännas skönt att hålla ihop när det pågår en kris. Men med den nya teknologin upplever man att man är närmre varandra. Man kan stå i förbindelse till varandra ändå. Ungefär som att man hade träffat varandra fysiskt, säger hon.

prinsessan madeleine chris o
Just nu får Madeleine och Chris hålla ihop i krisen. Prinsessan befinner sig 800 mil från tryggheten i Sverige och får inte ta emot besök av familjen.

Och precis som Eva Rusz säger så är ju kungafamiljen väldigt duktiga på att hålla kontakt med Madeleine via Skype och FaceTime. Drottningen och prinsessan talar ofta om Childhood-relaterade frågor den vägen och kusinerna vinkar även till varandra från varsin skärm, på olika sidor Atlanten.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Uppmaningen till prinsessan Madeleine i coronakrisen”

 1. Minna skriver: 17 mars, 2020

  Herre gud.Hon faktiskt är inte den enda person som inte kan träffa sun familj.Var Snäll och slut skriva dessa dumma artiklar


  1. ananas skriver: 18 mars, 2020

   Instämmer! Rena tramset!


  2. konsttanten skriver: 18 mars, 2020

   Instämmer till hundra procent!!


 2. Royalist javisst skriver: 17 mars, 2020

  Reagerar alltid på uttrycket “sin familj”. Det som menas är sin ursprungsfamilj, från barndomen, i tidningarnas artiklar. I verkligheten, betyder “sin familj”, ens make och barn om man är gift. “Tryggheten i Sverige ” som det står är diskutabel! Hon och hennes familj har det nog alldeles utmärkt i USA.


 3. Gilla skriver: 17 mars, 2020

  Vi är många som inte kan träffa sin familj idag. Kungafamiljen är inte unik på något vis.


 4. Ulla Lundell skriver: 18 mars, 2020

  Familj är viktigt men i dagens moderna samhälle när det finns facebook och andra smarta sätt kommunicera så går det ju bra i dessa corona tider.

  Ulla


 5. Anna skriver: 18 mars, 2020

  Jag tror knappast att M träffar “sina nära och kära” alltför ofta ändå, med tanke på avståndet och kunga- och kronprinsessparets fullspäckade program.
  Med modern teknologi som email och Skype klarar de sig nog ändå…för att inte tala om Instagram!


 6. Paulina skriver: 19 mars, 2020

  “Familjen är otroligt viktig” för henne! Hur vet ni det? Har hon inte ett bror också med två barn. När du skriver om M det brukar vara bara en syskon som betyder något.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar