Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines firande av sin namnsdag – i skuggan av systern

22 jul, 2022, 13:00 
AvSimon Holm Stålhand

Det är inte riktigt samma sak som med Victorias...

Annons
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!Brand logo
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!

Idag, fredag den 22 juli, är det prinsessan Madeleines namnsdag! Prinsessan Madeleine njuter för fullt av sin semester och enligt uppgifter kommer firandet vara privat.

Till skillnad från sin syster, kronprinsessan Victoria så är det inte något särskilt stort firande. Det är varken flaggdag eller något liknande, så det är lätt att förglömma prinsessans namnsdag. Victoria blir firad av hela svenska folket till och med på sin namnsdag, som är den 12 mars. När Madeleine har namnsdag är det knappt någon som vet.

Att vara kunglig lillasyster är lite som att äta kakan och ha den kvar. Prinsessan Madeleine, 40, har både den kungliga glansen och friheten. Men också en mycket mer oklar kunglig roll, som med tiden kommer att smalna av mer och mer.

Men firandet av namnsdagen är inte det enda som skiljer systrarna.

Det skiljer systrarna åt

Victoria har exempelvis noll möjlighet att improvisera på sin födelsedag: Det är Borgholms Idrottsplats som gäller, punkt. Och hon vet exakt vad hon ska ha på sig: Räpplingedräkt. Och foträta skor. Medan Madeleine är fri att göra lite vad hon vill på sin födelsedag som tar plats den 10 juni.

Victoria måste också engagera sig brett i olika ämnen, även sådant som hon kanske tycker är mindre intressant. Madeleine kan välja att fokusera på det hon känner mest för.

Ja, det kanske är bekvämare att vara lillasyster och få fira sin namnsdag i lugn och ro?

Hur som helst, vi önskar prinsessan Madeleine grattis på namnsdagen!

Annons