Hovets nya svar om Chris – efter uppmärksammade avhoppet

21 jul, 2022, 11:00 
AvSimon Holm Stålhand

Karusellen som heter Chris O'Neill fortsätter.

Annons

Få personer har varit så omskrivna som Chris O'Neill den senaste tiden. Han avbröt semestern i Sverige, och missade kronprinsessan Victorias födelsedag, för att åka hem till USA för att jobba.

Att Chris O'Neill inte skulle medverka på kronprinsessans firande kunde Svensk Dam avslöja bara veckor innan den stora dagen.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Beslutet var aningen oväntat, då han relativt nyligen anlände till Sverige med familjen och det därför föll sig naturligt att en av de viktigaste dagarna på året för familjen också skulle spenderas här. Hela karusellen skapade rubriker i både Sverige och utomlands. Svensk Damtidnings chefredaktör och ansvariga utgivare Johan T Lindwall tillhör de som förvånades över Chris beslut.

Annons

– Att Chris O’Neill väljer att arbeta istället för att vara med vid den största kungliga händelsen på året kan förstås sticka i ögonen på folk. Det handlar om prioriteringar och Chris har den här gången valt att prioritera jobbet före kungafamiljen. Det här sätter dessutom Madeleine i en svår sits. Hon vet hur mycket svenska folket bryr sig om hennes liv och vill förstås kunna visa upp alla familjemedlemmar någon gång under året, säger han.

Oklarheterna kring Chris

Hovet har inte kunnat ge något klart besked om hur länge Chris O'Neill planerar att arbeta i USA, men nu har Svensk Dam tagit del av uppgifter kring hur han planerar att göra. Enligt dessa uppgifter kommer Chris tillbaka till Sverige och Öland och kan då återförenas med familjen.

Under onsdagen kommer Expressen med samma uppgifter. Men återigen finns det inget klart besked från hovet när Chris återvänder till Sverige.

– Det skulle jag tro att han är, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Annons

Så ser kungligheternas sommar ut

Resterande del av juli är det fortsatt semester för våra kungligheter. Enligt Margareta Thorgren fortsätter de att spendera sin lediga tid på Öland. Men för Madeleine och Chris kommer nu ett besked om när de lämnar Sverige igen.

– De är här nu och brukar åka hem ungefär vid skolstart och det är en bit in i augusti.

Kungaparet kommer att besöka ett fiskföretag och scoutrörelsens nationella festival Jamboree22, båda i Kristianstad i början av augusti, innan saker och ting återgår till det normala med flera åtaganden i veckan för medlemmarna i kungafamiljen.

Annons