Prinsessan Madeleines ilska efter bråket om pengarna – konflikten inför alla

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har dragits in i ett rasande bråk om pengar – och det pågår inför öppen ridå.

På den ena sidan står prinsessan Madeleine, 38, och drottning Silvia, 77. Och på den andra tidigare höjdhoppsstjärnan, numera barnrättsaktivisten Patrik Sjöberg, 56. Ett offentligt bråk om pengar och principer – det är inte ofta man ser kungafamiljen bli indragen i sånt!

På andra sidan Atlanten, 800 mil bort, sitter prinsessan Madeleine – frustrerad och arg: Arg över att hennes mamma blir anklagad på det sättet, när hon i mer än 20 år har kämpat för barn som utsatts för sexuella övergrepp.

Patrik Sjöbergs angrepp på drottningen och Childhood

Drottning Silvia Patrik Sjöberg Childhood

Patrik Sjöberg sluggar hårt mot drottning Silvia.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine om barnen – och sitt isolerade liv i Miami

Det handlar om de 10 000 kronor som Patrik Sjöbergs organisation skänkte till Childhoods arbete för utsatta barn, men som man bekräftar för Svensk Dam att man inte ville ta emot: Pengarna kom i retur till en chockad Patrik Sjöberg.

"Vänta lite nu här, jobbar Childhood för att hjälpa barnen?", skriver Sjöberg i ett rasande inlägg på Facebook, där han anklagar drottningens barnrättsorganisation för att ”stryka pedofilerna medhårs”.

Drottning Silvia och Patrik Sjöberg – det handlar bråket om

Drottning Silvia.

Anledningen är dock att Childhood inte kan acceptera de våldsuppmaningar (”Kill your local pedophile” och ”Hunt your local pedophile”) som förekommer på de produkter som säljs genom Patrik Sjöbergs organisation. Och de 10 000 kronorna var ett överskott från den försäljningen.

– Vi måste vara tydliga med att det för oss är omöjligt att stå bakom ett budskap som uppmanar till våld (om det tolkas bokstavligt) skriver Childhoods vice generalsekreterare Britta Holmberg.

– Forskning visar att stigmatisering och social exkludering av pedofiler snarare ökar än minskar risken för att de ska begå övergrepp.

Hon hyllar samtidigt Patrik Sjöbergs mod:

– När Patrik Sjöberg valde att bryta tystnaden och berätta om de övergrepp hans tränare utsatt honom för hjälpte det allmänheten att vidga bilden av vem som är förövare och vem som blir utsatt, vilket är en oerhört viktig del i att förebygga och stoppa sexuella övergrepp mot barn.

Patrik Sjöberg

Patrik Sjöberg.

LÄS MER: Se bilderna! Prinsessan Madeleines comeback på galan i natt

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya barnvagn: ”Inget lyxköp”

LÄS MER: Madeleine och Chris – detaljerna om mångmiljonaffären

Foto: TT.