Prinsessan Madeleines ilska – orden om prinsessan Adrienne som fick henne att tappa humöret

Prinsessan Madeleine

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är en viktig närvaro på Instagram. Hennes officiella konto, princess_madeleine_of_sweden, har över 260 000 följare och fungerar som prinsessans kommunikationskanal i mer formella ärenden. Där marknadsför hon sina engagemang, som Childhood och Min stora dag. Där grattar hon sina barn på födelsedagarna. Där vill hon också att hennes följare håller en viss ton.

Prinsessan Madeleine sa ifrån

Prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne

Madeleine uppskattar inte när man skämtar om prinsessan Adrienne.

Det blev en skämtare varse när han lämnade kommentarer som Madeleine fann olämpliga. Skämtaren i fråga har själv twittrat om saken.

"Blev alltså blockad av prinsessan Madeleine pga detta?", skriver twittraren och bifogar en skärmdump där man ser kommentarerna.

Bland annat har han skrivit följande lustighet:

"Hur svarar Adrienne i telefon? 'A d rienne'".

Madeleine var inte road och blockerade personen i fråga. I kommentarerna under hans tweet kan man se att vissa tar Madeleines parti, andra tycker att hon överreagerar.

"Hade också blockat om nån gjorde sig lustig på mitt barns bekostnad. Jävligt barnsligt skrivet", skriver en användare.

"Är det så här rödblodiga ska behandlas? Kungahuset måste skaffa lite humor ifall de vill ha kvar monarkin!", skriver en annan.

Madeleine har ett alternativt Instagram-konto – av betydligt mer privat karaktär. Det går under användarnamnet “leni82” och är inte öppet för allmänheten. För att få följa det behöver du vara en nära vän till Madeleine.

– Prinsessan Madeleines privata Instagram-konto är otroligt viktigt för henne – och för kungaparet och hennes nära vänner i Sverige. På det här kontot kan hon publicera lite mer privata bilder på barnen. Mycket för att mormor och morfar ska få följa deras upptåg och utflykter i Florida, har Svensk Dam-reportern Ellen Myrgård Lindén förklarat.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv