Prinsessan Madeleines oro i Barnens drottning

Prinsessan Madeleines oro för barnen

Prinsessan Madeleine är extremt försiktig när det kommer till barnen. Nu avslöjar hon en speciell åtgärd – för att undvika katastrofen.

I dag, den 8 mars, har drottning Silvias och prinsessan Madeleines nya tv-serie premiär. Serien, som bär namnet Barnens drottning, handlar om välgörenhetsorganisationen Childhood, som Silvia grundade år 1999, och i fem delar får vi följa med de kungliga kvinnorna i deras viktiga arbete – för utsatta barn.

LÄS MER: SILVIAS HEMLIGA SIGNALER TILL DOTTERN MADELEINE

Idén till tv-serien är kungaexperten Roger Lundgrens och det är även han som gör intervjuarna i programmet. I de fem avsnittet får vi följa med tv-teamet till bland annat Tyskland, Sydafrika och USA och vi får även höra Silvia och Madeleine berätta om Childhood, på ett helt nytt sätt.

prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine tänker sig alltid för innan hon delar med sig av bilder på barnen.

Ämnet är tungt och det blir många hjärtskärande mötet med barn och unga som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Dessutom diskuterar man den nya formen av sexuell exploatering, som sprider sig på internet. Under inspelningarna berättade Madeleine hur hon själv tänker kring barnpornografi, som mamma till tre små barn.

Prinsessan Madeleine vill inte ta risken

Prinsessan menar att det var en mer oskyldig värld förut. Nu använder sig ju barn av sociala medier från så tidig ålder och olämpligt material är bara en sökning bort.

Hon berättar till exempel att hon aldrig skulle lägga ut badbilder på sina barn. Man vet aldrig vem som lägger beslag på bilderna och även låsta konton kan bli hackade.

Missa inte Barnens drottning ikväll, den 8 mars, kl. 20.30 i TV8 – eller på Viaplay!

Foto: TT