Prinsessan Madeleines oro – skandalen visas upp för alla

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har fått ett otäckt besked. Nu väntar en plågsam väntan för prinsessan.

TV4 planerar en tv-serie om den svenska kungafamiljen. Bakom projektet står ansedda manusförfattaren Åsa Lantz, som tidigare bland annat skrivit manus till en dramaserie om författaren Kerstin Thorvalls liv.

Nu ska Åsa alltså ta sig an vår monarki och dess representanter. I deras historia hittar vi en hel del ljus – men också mörker.

Prinsessan Madeleines skräck inför tv-serien om kungafamiljen

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har all anledning att oroa sig.

I en intervju med DN har Åsa berättat att hon än så länge inte bestämt sig för vilka av alla de mest omskrivna händelserna kring kungafamiljen som ska ingå i serien.

– Jag vet inte än eftersom jag inte har kommit så långt i historien. Även om jag vill skildra sanningen så har jag inget journalistiskt uppdrag att kritiskt granska, utkräva ansvar och ställa folk till svars. Som manusförfattare är mitt fokus att försöka förstå mina rollfigurer, säger Åsa till DN.

Hovets informationschef Margareta Thorgren kunde i alla fall avslöja att kungafamiljen följer projektet med en viss nervositet.

– Jag kan svara generellt: Tror att det alltid finns en oro hos de personer vars liv ska filmatiseras, säger hon till DN.

För prinsessan Madeleine går nog tankarna direkt till en av hennes absoluta lågpunkter: när hon blev bedragen av fästmannen Jonas Bergström.

LÄS MER: Daniels okända syster – Anna Westlings liv i de dolda

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström

Nyheten kablades ut via ett pressmeddelande direkt från hovet.

"De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på varsitt håll", stod det i pressmeddelandet.

Bakom den där raden fanns en megaskandal som drog hela kungahuset i smutsen. En norsk kvinna vid namn Tora Uppstrøm Berg hade gått ut i norska Se og hör och berättat att hon tillbringat en natt med Jonas på Tott Hotell i Åre.

– Madeleine förtjänar något bättre, sa norskan till Se og Hør.

Madeleine blev knäckt av sveket, som kom efter en åtta år lång kärlekssaga. Hon for till New York och försökte distrahera sig så gott hon kunde, med shopping och tröst från nära vänner.

Nu måste Madeleine leva med rädslan att nyheten får nytt liv i fiktiv form. Det kan inte ha tagits emot väl i Florida.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning