Prinsessan Madeleine ångrar att hon flyttade till Florida

prinsessan madeleine florida

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bott i Miami i snart två år. Men beslutet att bryta upp, och lämna kungafamiljen i Sverige, känns inte lika självklart längre.

Sommaren 2018 var Madeleine sitt allra lyckligaste jag. Det var nämligen då prinsessfamiljen flyttade till Florida för att påbörja sitt nya, amerikanska, liv – långt borta från det kungliga strålkastarljuset i Stockholm.

Därför flyttade Madeleine till Florida

Hovet berättade om Madeleines flytt i ett pressmeddelande:

“Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver.

Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern.

Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med World Childhood Foundation och genom flytten kunna fokusera mer på verksamheten i USA.

Herr Christopher O’Neill har sedan tidigare yrkesverksamhet i USA men kommer även att fortsätta med sin affärsverksamhet i Europa.

Familjen lämnar således boendet i London men har kvar sin bostad i Stockholm som tidigare.”

Man förklarade alltså att flytten främst handlade om Chris arbete, som han lättare skulle kunna sköta från den amerikanska marknaden. Men svenska folket förstod också att Madeleine förstås var lättad över att återse sitt älskade USA. Hon mådde ju så bra under åren i New York.

Prinsessan Madeleine i Florida

Beslutet att flytta till Florida känns inte lika självklart längre.

Dessutom kunde hennes dröm att få vara hemma med barnen, utan några kungliga plikter som krävde uppmärksamhet, gå i uppfyllelse. På Florida gator skulle hon vara en anonym trebarnsmamma – som int behövde oroa sig för papparazzi-fotografer.

Börjat tvivla på beslutet

Men nu har allting förändrats och Madeleine är inte lika nöjd över beslutet att lämna Sverige, erfar Svensk Damtidning.

Coronaviruset har påverkat en hel värld och platser som tidigare bara var en flygresa bort känns nu betydligt mer avlägsna. Både kungaparet och Victoria och Daniel hade planerat att hälsa på Madeleine och Chris under våren, men de resorna fick förstås ställas in.

prinsessan madeleine coronakrisen

Madeleine slipper det kungliga strålkastarljuset – men hon är också långt borta från familjen i tider av kris.

Det faktum att både kungen och drottningen är över 70 år gör ju att de automatiskt tillhör en riskgrupp. Och prinsessans oro för sina föräldrar blir betydligt större när hon befinner sig så långt bort.

Foto: TT