Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines uttalande om sonen Nicolas personlighet, 8, – är helt unik

24 feb, 2024, 15:00 
Prinsessan Madeleine och prins Nicolas
Prinsessan Madeleine har tre barn som är vitt olika varandra. Det blir tydligt när hon nu beskriver Leonore, och utifrån vad hon tidigare sagt om mellanbarnet Nicolas!
Annons
SE FILMEN! Här gör prins Nicolas kunglig debut – i hertigdömetBrand logo
SE FILMEN! Här gör prins Nicolas kunglig debut – i hertigdömet

Madeleine är inte bara prinsessa. Hon är också en närvarande och kärleksfull mamma till Leonore, 10, Nicolas, 8, och Adrienne, 5.

Barnen har vi sett mindre av än deras kungliga kusiner. Prinsessfamiljen har ju bott utomlands i flera år, långt bort från strålkastarljuset i Stockholm.

Men ibland får vi glimtar av de små, både på bild och av deras personligheter. Födelsedagar är ett sådant tillfälle där Madeleine brukar avslöja en hel del om sina barn.

Madeleines fina ord om Nicolas

I tisdags fyllde Leonore 10 år och sin vana trogen publicerade Madeleine en födelsedagsbild på Instagram med en beskrivning av den tjej dottern blivit:

"Grattis till vår roliga och äventyrliga flicka! Sluta aldrig att klättra i alla de där träden som du älskar. Och sluta aldrig drömma om vad som ligger framför dig! Vi älskar dig!!", gick då att läsa.

Annons

Och precis samma sak har Madeleine gjort med prins Nicolas genom åren, men han har en helt annat personlighet än sin storasyster.

Ja, redan 2019, då Nicolas bara var 4, berättade prinsessan om Nicolas känsliga själ för Mama:

– Nicolas är mycket mer lugn och känslig med ett stort hjärta, en riktig mammas pojke. Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga "Mamma, you look beautiful!".

En bild som Madeleine bara målat ut ytterligare genom åren. På sonens födelsedagar har hon gång på gång beskrivit Nicolas som ”rar” men också omtänksam, snäll och rolig.

Så är Madeleines mellanbarn Nicolas

Vi har även kunnat se att Nicolas har ett särskilt intresse, bilar och fordon! När han fyllde 6 publicerade Madeleine en bild på sonen bakom ratten på någon slags leksaksbil:

Prins Nicolas på en leksaksbil
Foto: Instagram/princess_madeleine_of_sweden

Och halloween 2021 blev hobbyn synlig igen. Då bar Nicolas nämligen en t-shirt med loggan "Braap" på, ett motorcykelmärke från Australien som också säljer kläder.

Så Nicolas är en snäll, varmhjärtad liten kille med en förkärlek för bilar – och den 15 juni får vi veta mer om prinsen. Då fyller han 9 och vi kan räkna med att Madeleine kommer med en ny beskrivning av hans härliga personlighet.

Foto: TT

Annons