Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines nya bild på sonen Nicolas – fyller 6 år!

15 jun, 2021, 07:45 
Prinsessan Madeleine Prins Nicolas
Här är prinsessan Madeleines nya födelsedagsbild på sonen Nicolas: En liten kunglig bilkille!
Annons
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

I dag är det en liten kunglig bilkille som står i händelsernas centrum.

Prins Nicolas fyller sex år och hans mamma prinsessan Madeleine har lagt ut en nytagen bild:

– Happy Birthday, dear Nicolas! We love you to the moon and back. Keep on truckin’! (Grattis kära Nicolas! Vi älskar dig till månen och tillbaka. Kör hårt!) skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

Prins Nicolas 6 år Nya bilden 2021
Dagens födelsedagsbarn firar framför ratten!

Chris och Madeleine: Sådan är prins Nicolas

Pappa Chris O’Neill har beskrivit sin son som en vänlig själ (”a gentle soul”) och han är också helt uppenbart en mycket motorintresserad ung man, även om han vid fyllda sex förstås har några år kvar till körkortet... Till dess ser det ut som om han nöjer sig med att sitta framför ratten i golfbilen.

Annons

Men att prinsessan Madeleines son fyller år i dag betyder också att hon och Chris än en gång blir påminda om de mycket speciella omständigheter som han kom till världen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig just den junihelgen år 2015, och prinsessan Madeleine var mycket höggravid och satt i sin förgyllda karmstol och kämpade – samtidigt som miljoner människor såg henne i direktsändning.

Prinsessan Madeleine höggravid med prins Nicolas
Prins Nicolas gjorde sig beredd för sin ankomst till världen, mitt under bröllopet, och drottning Margrethe kastade en orolig blick på Madeleine.

– Ja, det var ju rätt spännande, haha! Jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska uti fall att jag skulle behöva åka in, berättade prinsessan Madeleine i magasinet Mamas stora och hyllade intervju.

Annons

– Så jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man?

Madeleine lyckades ändå hålla masken framför tv-kamerorna, men på bilderna från bröllopet ser man hur jobbigt hon hade det.

Och sedan väntade den lika direktsända bröllopsmiddagen – som också blev en pärs:

– Jag hade Daniel till bordet, vilket var skönt, han hjälpte mig. Så jag kunde säga ”Du, nu gör det rätt ont, nu får du prata så sitter jag och ler!” för det var ju en tv-sänd middag också, haha! Jag kunde liksom inte sitta där och göra grimaser, säger hon i Mama.

Prinsessan Madeleine höggravid på prins Carl Philips bröllop 2015
Prinsessan Madeleine försöker hålla masken, trots smärtan.

Men prinsessan Madeleine klarade bröllopsmiddagen, med hjälp av prins Daniel, och 40 timmar senare, klockan 13.45 på måndagen den 15 juni, kunde prinsessan Madeleine hålla sin nyfödde son i famnen. Vilken stålkvinna!

Och nu har hennes Nicolas alltså fyllt hela sex år. Grattis bilkillen!

Prins Nicolas Prinsessan Leonore firar Nationaldagen 2021
Så här såg det ut när Nicolas firade Sveriges nationaldag tillsammans med syrran Leonore, 7.

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram, TT, Kungliga Hovstaterna.

Annons