Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Marie i sorg - hunden Apple död

25 maj, 2019, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prinsessan Marie
Så ledsamt att höra, prinsessan Maries fyrbenta vän Apple är död, en älskad hund hon haft mycket länge har nu lämnat henne.
Annons

Förr helgen tvingades prinsessan Marie säga farväl den en älskad familjemedlem, den fina hunden Apple som funnits vd hennes sida sedan 14 år tillbaka.

Danska hovet bekräftar dödsfallet

Det danska hovet berättar mer om händelsen för tidningen SeogHør:

–Vi kan bekräfta att Apple dessvärre avled i lördags, säger hovets kommunikationsavdelning till tidningen under veckan.

Marie och Joachim med Athena och hunden Apple
Marie och Joachim med Athena och hunden Apple.

Prinsessan Marie skaffade hunden, som var av rasen bichon frisé, för 14 år sedan. Ni ser den här på bilden ovan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Så vi förstår mer än väl att förlusten måste kännas extra tung. Hon har också kallat den för “sin trogna följeslagare” genom åren.

Varit med under barnens hela liv

Men det är givetvis också en otroligt sorglig händelse även för prinsessans barn som har haft hunden med sig under hela sina liv. Speciellt nära Apple var prinsessan Athena som verkligen sades älska den lilla voffsingen.

Annons

Så hunden fick flytta med till prinsessans nya hemland Danmark från Geneve där hon då bodde och till Møgeltønder när hon förlovade sig med prins Joachim 2007.

Joachim, Marie och barnen Henrik och Athena

Det dröjer inte länge nu förrän flyttlasset går till Frankrike, prins Joachim och prinsessan Marie ska ju med sina barn prins Henrik och prinsessan Athena skapa sig ett nytt liv utanför Danmark till hösten då prinsen ska gå en militärutbildning i landet.

Inte klart om det blir en ny hund

Men på frågan om prinsessan Marie ska skaffa en ny hund som för följa med på resan är ännu inte helt klart.

–Det får vi se, svarade prinsessan Marie.

Athena och hunden Apple

Det är säkert också svårt att bestämma en sådan sak precis efter att hon mist sin älskade kamrat Apple. Men det finns möjlighet att hitta en ny lurvig kärlek på fyra ben för hela familjen att älska i Frankrike, om de så skulle vilja. I alla fall om barnen får bestämma.

Som ni kanske minns är det fler prinsessor som förlorat sina hundar, som prinsessan Madeleine. Hon miste ju sin älskade vovve Zorro år 2015. Och innan dess förlorade kronprinsessan Victoria sin fina hund Jambo år 2010.

Foto: TT

Annons