Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Marie: Så gör vi för att spara mat därhemma

03 sep, 2018, 07:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
I ett tal häromveckan berättade Marie öppenhjärtigt hur hon själv gör med sina barn för att spara på maten, för alla måste hjälpas åt!
Annons

Förra veckan talade prinsessan Marie under World Food Summit 2018 i Köpenhamn. Temat var bättre mat för fler människor och prinsessan berättade öppenhjärtigt om hur hon och prins Joachim själva gör därhemma för att minska matsvinnet. Något som även involverar barnen prins Henrik och prinsessan Athena.

-Då och då låter vi barnen vara med att tömma frysen och kylskåpet innan vi handlar ny mat. Vilket innebär att jag då också kan bli en impopulär mamma för en stund. Men så måste man också vara för att bli en bra förälder i mina ögon, sa hon i sitt tal på World Food Summit.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan sa också att vi alla kan göra små förändringar i våra liv för att hjälpa till.

-Vi måste utbilda våra barn att äta och konsumera mat i moderation. För forskning visar att grunden till en bra mathållning läggs tidigt i barndomen. Så att alla kan få ett långt och hälsosamt liv i framtiden, sa prinsessan.

Foto: IBL

Annons