Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Märtha Louises bröllop i fara – efter Dureks hälsobeslut

17 jan, 2023, 18:30 
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Allvarliga uppgifter i norsk media.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tio veckor har gått sedan prinsessan Märtha Louise, 51, lämnade det norska kungahuset med omedelbar verkan – mer eller mindre tvingad därtill på grund av sitt kommande äktenskap med den kontroversielle Shaman Durek, 48.

Prinsessan Märtha Louise har lämnat det norska kungahuset
Prinsessa – men inte längre medlem av det norska kungahuset.

När ska prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gifta sig?

Men i dag, sju månader efter förlovningen, är något bröllopsdatum ännu inte satt, i alla fall inget som är offentligt. Alla nyfikna frågor om när vigseln egentligen ska bli av lämnas utan svar.

Däremot kastar norska Se og Hør nytt och delvis annorlunda ljus på detta heta spörsmål: I en artikel som publicerats under dagen beskriver man parets motgångar på bröllopsfronten – med den spektakulära rubriken ”Gifter sig inte utan en ny njure”.

Annons

Enligt dessa uppgifter ska det alltså vara Shaman Dureks hälsoproblem som för närvarande hindrar honom och Märtha Louise från att bli man och hustru, och Se og Hør refererar till den blivande brudgummens svåra njursjukdom.

Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Prinsessan Märtha Louises fästman har själv talat öppet om sina njurproblem, bland annat i ett avsnitt av den den brittiska hälsoprofilen Roxie Nafousies podd The Moments That Made Me. Där beskrev han hur sjukdomen drabbade honom redan som tjugoåring:

– Jag hade högt blodtryck, precis som min far och min farfar, men jag tog det aldrig på allvar. Så det förstörde mina njurar och jag drabbades av hjärtstillestånd.

– Det var ett av mitt livs mest avgörande ögonblick. Jag var död i ungefär fyra och en halv minut. Och när jag hade blivit återupplivad hade jag fått en hjärnskada. Jag satt i rullstol i nästan två år och behövde dialys i åtta år.

Prinsessan Märtha Louises nya liv med Shaman Durek

Prinsessan Märtha Louise med sin fästman Shaman Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise med sin fästman Durek Verrett.

I dag ska Shaman Durek enligt egen uppgift vara njurtransplanterad, och om Se og Hørs uppgifter stämmer ska det nu alltså vara hans försämrade hälsotillstånd som gör att det planerade bröllopet får stå åt sidan till dess att läget har stabiliserats.

Foto: TT.

Annons