Prinsessan Märtha Louise i tårar – säger sanningen om Durek Verrett

Märtha Louise och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise berättade äntligen sanningen om pojkvännen Durek Verrett. Hon kunde inte hålla tårarna tillbaka.

Prinsessan Märtha Louise och hennes döttrar Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn visste på förhand att det skulle bli en speciell jul.

Det var nämligen på juldagen 2019 som Märtha Louises exman, Ari Behn, valde att ta sitt liv. Julen var självfallet en bitterljuv påminnelse om familjens stora förlust.

Prinsessan Märtha Louise i tårar – berättar sanningen om Durek

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Durek har varit där för Märtha Louise.

Nu har Märtha Louise berättat om ögonblicket då hon fick höra om Aris frånfälle. Prinsessan dök nyligen upp i TV2-programmet "Helt Harald" – och tittarna bjöds på riktigt starka känslor.

Märtha Louise grät öppet i tv, fullt förståeligt med tanke på vad hon hade att berätta.

– Olav, Aris pappa, hade ringt till eskorten, som ringde till hovchefen, som då ringde till pappa. Så kom pappa in och sa det till mig och jag var tvungen att gå och berätta för barnen. Det är något av det svåraste jag gjort, men man måste bara göra det, säger Märtha Louise i programmet.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

Det gjorde Durek: "Vi var helt chockade"

Märtha Louises pojkvän Durek Verrett fick också stort utrymme i intervjun. Han har fått mycket kritik i Norge, men enligt Märtha Louise var han helt ovärderlig under sorgen.

– När vi fick beskedet var vi alla helt chockade och klarade inte av att göra någonting. Det var bara att springa från det ena barnet till det andra. Han var den ende som klarade av att vara där, att vara närvarande, och han hjälpte oss alla att klara oss och var verkligen där för barnen den perioden, säger Märtha Louise.

– Fram till begravningen var det hundra saker som skulle organiseras. Jag hade bara bomull i huvudet, och jag förstod inte ens vad folk sa till mig. Så att han var där var väldigt viktigt.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa