Prinsessan Märtha Louise om sorgen efter Ari Behn

Prinsessan Märtha Louise om sorgen efter Ari Behn

Prinsessan Märtha Louise hade en väldigt speciell jul. Nu bryter hon tystnaden.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise och hennes döttrar Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn visste på förhand att det skulle bli en speciell jul.

Det var nämligen på juldagen 2019 som Märtha Louises exman, Ari Behn, valde att ta sitt liv. Julen var självfallet en bitterljuv påminnelse om familjens stora förlust.

Märtha Louise sörjer Ari Behn

Anders Johan Stavseng, kungaexpert på norska Se og hör, berättade om hur den norska kungafamiljen förberett sig på att hantera saken.

– I år kommer julen att bli tung för Märtha och de tre barnen. Vanligtvis turas Märtha och kronprins Haakon om att besöka kungaparet på Kongsseteren. I fjol tillbringade Märtha och barnen julen hos kungaparet. Det kommer de att göra i år också. För kungafamiljen är det viktigt att barnen och Märtha ska ha det bra, och därför har de bestämt att kronprinsparet firar med Mette-Marits familj på Skaugum i år också, sa Anders.

Märtha Louise berättar om julen med Durek

Nu har vi fått en direktrapport från Märtha Louise själv. Hon har skrivit på Instagram om hur julen blev – och hon hymlar inte med att den var speciell. Samtidigt var det viktigt för henne och resten av familjen att inte slukas fullständigt av sorgen.

"En av de viktigaste sakerna vi har upptäckt om att vara en familj i sorg efter att Ari, pappan till mina underbara barn, tog livet av sig på juldagen för ett år sedan, har varit att man ska välkomna kärlek, lycka, roliga upptåg och lekar och låta det gå i samklang med sorgen du känner. Om man kan jämför att sörja och sjunka in i sorgen med att andas ut, så är så lycka, kärlek, att omfamna julstämningen, det är att andas in. Och vi vet ju, att andas man bara ut, då dör man. Och andas man bara in, då dör man också. Så vi behöver balansen mellan de tu och det är viktigt att vi måste få ta en paus från vemodet, från sorgen, tårarna och mörkret, utan att skämmas eller känna dåligt samvete", skriver Märtha Louise.

På bilderna som hör till inlägget, där Märtha Louise poserar med sina döttrar och kärleken Durek Verrett, kan vi se att familjen trots sorgen haft en glad och harmonisk jul.

"Att sörja tar på krafterna, mentalt och fysiskt, och vi behöver alla få en paus från detta för att fylla på batterierna", skriver hon.

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla