Prinsessan Märtha Louise talar ut om dödshoten

Märtha Louise och Durek

Nu talar prinsessan Märtha Louise ut om dödshoten – och det är kärleken som gör att hon och Shaman Durek hotas till livet.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Prinsessan och schamanen är ett av den kungliga världens mest omtalade par – men kärleken har sitt pris och nu talar prinsessan Märtha Louise, 48, ut om dödshoten: Att de blir hotade till livet har blivit vardag, avslöjar hon i ett känsloladdat utspel på sitt kungliga konto på Instagram.

Märtha Louise

Som norsk prinsessa – och med en pappa som är Norges kung – har hon både vuxit upp med livvakter och med att leva i skuggan av en hotbild. Men detta som hon och Shaman Durek upplever i dag är något annat:

– Vi har båda två fått ta emot dödshot på grund av vårt förhållande, och vi får varje vecka höra att vi skämmer ut vårt folk och våra familjer på grund av att vi har valt varandra.

Förlovningsrykten kring prinsessan Märtha Louise och schamanen Durek Verrett

Märtha Louise och Durek Verrett får betala ett högt pris för sin kärlek.

Utgångspunkten för hennes inlägg är den rasism som hon upplever att hennes pojkvän Durek Verrett, 45, ständigt utsätts för.

– Att vara Shaman Dureks flickvän har givit mig en crash course i hur stor roll den vita makten spelar.

Märtha Louise och schamanen Shaman Durek Verrett

– Folk tror att de inte är rasister, men de känner inte någon med en annan hudfärg än deras egen, säger prinsessan Märtha Louise.

– Rasism är ju inte bara det uppenbara – vilket jag trodde – att svarta behandlas orättvist eller till och med dödas, de sakerna är ju tydliga att ta ställning mot. Utan den finns i de små detaljerna, som jag inte hade en aning om att de fortfarande existerade, säger prinsessan Märtha Louise och slutar med en isande bild av parets vardag:

– Den ligger i sättet som folk skyggar för Durek. Hur vänner antar att han ljuger om allt.

Läs prinsessan Märtha Louises rasande inlägg här:

Foto: TT.