Prinsessan Sofia – därför saknas hon på Idrottsgalan 2021

Prinsessan Sofia är inte med på Idrottsgalan 2021

Var är gravida prinsessan Sofia? Det kommer många undra när Idrottsgalan 2021 sänds nu på måndag. Och svaret är: Hon sitter hemma i tv-soffan.

Två idrottsprinsar – men ingen prinsessa. På måndag är det dags för Idrottsgalan 2021, i helt ny kostym, utan festbankett och utan publik, och med snäppet mindre kunglig glans eftersom prinsessan Sofia uteblir.

Prinsessan Sofia – inte med på Idrottsgalan 2021

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Prins Daniel Idrottsgalan 2020

Prinsessan Sofia har bara missat två Idrottsgalor på sju år, och det är många som har undrat: ”Vad ligger bakom? Är det graviditeten som stoppar henne?”

Prinsessan Sofia kommer i stället att sitta hemma i soffan på Villa Solbacken och se hela galan på tv, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam tidigare i veckan.

– Ja, eftersom Idrottsgalan är digital i år så kan prinsessan Sofia – liksom hela kungafamiljen – följa den på TV. De som medverkar med tal i samband med prisutdelningen är prins Daniel och prins Carl Philip.

Så blir Idrottsgalan 2021

Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2021 10 år som programledare

Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2021.

Ny form för Idrottsgalan 2021 alltså. Men Sveriges idrottshjältar kommer att lyftas fram precis som vanligt, även om den glammiga middagen alltså är inställd på grund av pandemin. Årets kvinnliga respektive manliga idrottare och Årets lag kommer att få sina priser, Armand Duplantis ska ta emot Bragdguldet och vinnaren av årets Jerringpris kommer att avslöjas. Allt under ledning av Kristin Kaspersen.

– I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år, inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen. Men också för att det är mitt tionde år som programledare för Idrottsgalan, säger Kristin.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1 och SVT Play samt i Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20.00.

LÄS OCKSÅ: Hemma hos Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken!

LÄS OCKSÅ: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

Foto: TT, Magnus Liam Karlsson/SVT.

.