Prinsessan Sofia dök inte upp – utesluts från traditionen

Sofia går sin egen väg.
Prinsessan Sofia brukar finnas vid Carl Philips sida vid riksmötets öppnande, men i år dök hon inte upp.
Annons

Att kungafamiljen närvarar vid riksmötets öppnande i början på september varje år är en mångårig tradition som de aldrig avviker från. Oftast så försöker de samla så många av kungligheterna som möjligt för att visa sitt stöd till den svenska demokratin, och allt sedan kungabarnen mött och välkomnat sina partners in till familjen är även de välkomna.

Annons

Annons

Carl Philip har tagit med sig Sofia på de allra flesta riksmöten sedan 2014, av de sex tillfällen som inträffat sedan dess har hon bara missat ett enda. Men i år får ingen av dem chansen att gå. På grund av corona är det begränsat med platser i riksdagens kammare, och Sofia och Carl Philip utesluts.

“Coronapandemin gör att riksmötets öppnande i år inte kommer att kunna genomföras som vanligt. Exempelvis kommer ett begränsat antal personer att medverka på plats i kammaren och riktigt alla aktiviteter som programmet för riksmötets öppnande brukar innehålla kommer inte att genomföras”, kan man läsa på riksdagens hemsida.

Carl Philip och Sofia vid riksmötet 2019, i år fick de stanna hemma!
Annons

Har inte synts i offentliga sammanhang

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Prinsessan Sofia dök inte upp – utesluts från traditionen”

 1. charlotte skriver: 8 september, 2020

  Vad betyder denna artikel? Det är ju bara kungaparet som kommer på Riksmötets öppnande. Nästa år kommer nog hela familjen igen får vi hoppas.


 2. ellinor blomquist skriver: 8 september, 2020

  Antagligen kommer prinsparet liksom prinsesspaet ej närvara framöver. Det är en uppgift enkom för statschefen och tronföljaren.

  Sen har Sofia sitt arbete på Sofiahemmet-går säkert ej att ta ledigt i tid och otid.


 3. Desirée skriver: 8 september, 2020

  Riksdagens högtidliga öppnade är inget man bara “dyker upp” vid. Det är noga genomtänkt vilka som bjuds in. Det är heller inget konstigt med att Sofia inte har representerat under sommaren. Det har ju alltid varit så att kungligheterna har ledigt från midsommar till mitten av augusti. Victorias födelsedag är ju ingen representation och alltså inte “arbete”.


 4. Leo skriver: 8 september, 2020

  Varför är inte kronprinsessparet o pr CP där, är de också uteslutna eller bara S, vad är syftet med denna rubrik?


 5. Susanne Blomgren skriver: 8 september, 2020

  Men jösses ska ni börja gå igenom alla nu som inte kommer till öppnande ?? Sofia kommer inte, det har vi läsare vetat länge,enbart kungen och drottningen ska vara med. Såg en till artikel att Victoria inte kommer Ni går för långt på tidningen. Era läsare kan läsa !! Sedan om alla som slutat i rederiet och andra program, ge er.


  1. ananas skriver: 8 september, 2020

   Susane
   Instämmer!


 6. Terese Marklund skriver: 8 september, 2020

  Äntligen, varför ska man plågas att se paret som är inte accepterad av andra.
  Man måste förstå att det paret är bara en bluff.


 7. Lotta skriver: 8 september, 2020

  Varför skulle Sofia dyka upp när C-P inte var där ?


 8. Daga skriver: 8 september, 2020

  Saknar Sofia o CarlPhilip och tronföljarparet.Får glädjas åt det vackert blomsmyckade Riksdagshuset och den sköna musiken,de vackra folkdräkterna några bar.Festligt och glatt när riksdagsåret tar sin början.Gillar den sympatiske talmannen.Ny väntar jag på kungens och stadsministerns tal.Kvinnorna uppklädda och högtidliga,herrar i välskräddade kostymer.Ögat vilar på det som är skönt.Jackfolket syntes inte till i dag.


 9. Daga skriver: 8 september, 2020

  Ser resliga Barbro Westerholm skymta förbi i snygg mörk kostym och vit blus,hörde hennes kloka sommarprat på radion för några veckor sen.Hon får väl framstå som nestorn bland ledamöterna.


  1. Bea skriver: 9 september, 2020

   Man kan ju se att det fungerar helt utmärkt med endast kungen och med drottningen som sällskap. Snyggt arrangemang och enkelt. Ingen annan familjemedlem behöver väl någonsin vara med för att fylla ut hela bilden.
   Låt de unga familjerna skapa sig en egen framtid .


 10. Bea skriver: 8 september, 2020

  ”Terese Marklund”
  Och vad var nu meningen med den knäppa kommentaren -vilka andra?


 11. EwaW skriver: 8 september, 2020

  Samla så många som möjligt av kungligheterna för att visa sitt stöd för den svenska demokratin. Vilket hån, de är väl så långt från demokrati som man kan komma, födda till ämbetet och inte valda.


 12. Obs skriver: 9 september, 2020

  Ett par som nog passar ihop som herr och fru, men rakt inte som ett par som ska representera landet. Ingen kan begära att de själva ska förstå detta, men hur tänkte kungen.


 13. Gilla skriver: 9 september, 2020

  Obs. Bra, vi är många som tycker så. Det blev bra i år.


 14. Cecilia skriver: 9 september, 2020

  Vi behöver inte “prinsparet” i offentligheten, inte kungligheter alls egentligen.


 15. Daga skriver: 11 september, 2020

  Hon är kanske glad att hon slipper för då blir det inga skriverier i Damtidningen,om nu inte Helene vänder något till negativt i bortvaron.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar