Prinsessan Sofia dök plötsligt upp vid slottet – hemliga besöket efter gravidbeskedet

prinsessan Sofia

Karin Trnblom/TT
Prinsessan Sofia har suttit isolerad tillsammans med Carl Philip, men nu har hon äntligen gjort sitt första framträdande sedan gravidbeskedet!

De senaste veckorna har varit påfrestande för prinsparet, som utöver att ha drabbats av konstaterad corona även gick runt och bar på en hemlighet, om än en väldigt positiv sådan. Prinsessan Sofia är nämligen gravid, vilket avslöjades förra fredagen, ungefär fem månader in i graviditeten vilket är längre än vanligt när det kommer till kungafamiljen.

Prinsessan Sofia dök upp utanför slottet

Men paret är sedan mer än en vecka tillbaka friskförklarade och kan till viss del andas ut nu när det är stor chans att de båda har fått antikroppar mot viruset. Trots det hade det varit helt förståeligt om de dragit sig undan en tid för att se till att inget går snett, och just därför var det så härligt att se både henne och prins Carl Philip utanför kungliga slottet under onsdagen när de tog emot årets granar från jägmästarstudenter från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala, SLU.

prinsessan sofia prins carl philip siri

Förra veckan kom det glädjande beskedet – Carl Philip och Sofia ska bli föräldrar för tredje gången.

Foto Erika Gerdemark, Kungahuset.se

”I dag tog Prinsparet emot studenter från jägmästarprogrammet vid SLU som traditionsenligt besökte Kungliga slottet för att överlämna ett antal julgranar.Traditionen har pågått sedan 60-talet och har också givit namn åt kungsgranen, vilken tidigare var mer känd som nordmannsgran.” skriver kungahuset på sitt Instagramkonto.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

Sofia såg strålande ut i svarta boots med en röd-blå-rutig kappa och utsläppt hår, och även om december fortfarande inte bjudit på någon snö i Stockholmstrakten var det full julstämning som pågick utanför slottet under onsdagen. Med en vecka kvar till jul kan det verkligen behövas!