Prinsessan Sofia fick höra hårda ord

Prinsessan Sofia fick höra hårda ord

Prinsessan Sofia fick lyssna till viktiga men hårda ord. Prins Carl Philip var också på plats för att höra dem.
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tar sitt kungliga uppdrag på allvar. De har fått instruktioner från kung Carl Gustaf att besöka olika län i vårt avlånga land och göra ett slags avstämning. Hur hanterar regionerna pandemin, vad fungerar bra, vad fungerar sämre, och så vidare.

Det första stoppet på turnén var Värmland.

– Alla vi besökt har varit påverkade av pandemin på ett eller annat sätt. Och det är inte över ännu, nu måste vi kraftsamla för att motverka spridning, sa Carl Philip och Sofia via sitt Instagram-konto.

– Vilken dag vi hade i Värmland i dag!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på besök i Värmland

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har besökt Värmland.

TT

Väl i Värmland gjorde Carl Philip och Sofia ett besök på Centralsjukhuset i Karlstad för att möta hälso- och sjukvårdspersonal som tvingas leva och verka under pandemin.

De tog sig tid att prata med regionstyrelsens ordförande Fredrik Larsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert och Mikael Bergenheim, verksamhetschef för kirurgi och lokal särskild sjukvårdsledare för Centralsjukhuset i Karlstad. På Region Värmlands hemsida kan man läsa en sammanfattning av samtalet.

– Jag är djupt imponerad av den snabba omställningen ni gjort och engagemanget, värmen och omtanken ni förmedlar, sa prins Carl Philip till sällskapet.

– Det var fint och lärorikt att få komma hit och lyssna till era berättelser. Ett stort tack för det otroligt viktiga jobb ni gör.

Sofia fastnade speciellt för det som Mia Eriksson, intensivvårdssjuksköterska som jobbade på covid-IVA, berättade om sin arbetsvardag under krisen.

– Jag minns varenda covid 19-patient, deras namn och var de låg, sa Mia Eriksson

– Fint och imponerande att ni i ett så pressat läge klarar av att se människan, svarade Sofia.

LÄS OCKSÅ: Så var Walther Sommerlaths sista tid i livet

Hårda orden till prinsessan Sofia

Sofia har ju själv erfarenhet att befinna sig mitt i vårdapparaten i dessa pandemitider. Som ni säkert minns har Sofia hoppat in som sjukvårdare på Sophiahemmet, för att kunna ge vården understöd.

Carl Philip och Sofia var där för att samla in nyttig information som sedan kan förmedlas vidare till resten av befolkningen. Gruppen som samlats på Centralsjukhuset gav dem ett budskap att sprida:

– Detta är ett maratonlopp som vi inte ser slutet på. Följ riktlinjerna och håll avstånd. Det är inte över än!

LÄS OCKSÅ: Varningen till Ewa Westling – nu behöver prins Daniel vara orolig