Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias glamourchock – i lånade klänningen!

26 apr, 2022, 11:00 
Prinsessan Sofia

Vilken glamourchock! Prinsessan Sofia har gjort det igen!

Annons
Prinsessan Sofia - stilresan genom årenBrand logo
Prinsessan Sofia - stilresan genom åren

Prinsessan Sofias spektakulära chiffongblåsa i chocking pink sopade banan med det mesta på röda mattan vid QX-galan i går kväll – och då måste man ändå säga att konkurrensen var knivskarp...

Ännu en stilmässig triumf för prinsessan Sofia och hennes stylist Lotta Carlsen.

Hovet hade hållit hennes och prins Carl Philips deltagande hemligt in i det sista, så plötsligt stod hon bara där på scenen, i en kaskad av rosa volanger. En kroppsnära modell som passade Sofia perfekt.

Annons

Super-fashionistan och kungliga modeexperten Sarah Williams och hennes sajt ufonomore var blixtsnabb med att avslöja att denna kungligt glamourösa statementklänning kommer från den hyllade svenska stjärndesignern Lars Wallin.

Och det visar sig att prinsessan Sofias klänning är helt unik!

– Den kommer från vårt arkiv och finns bara i ett enda exemplar, berättar Lars Wallins ateljé för Svensk Dam.

Prinsessan Sofias klänning finns bara i ett enda exemplar och kommer snart att hängas tillbaka bland de andra provklänningarna i Lars Wallins arkiv.

Prinsessan Sofia hade helt enkelt fått låna klänningen inför sitt scenframträdande denna viktiga kväll, och i samband med att hon besökte Lars Wallin tillsammans med sin stylist Lotta Carlsen så fick hon den också lite justerad för att den skulle passa henne perfekt.

Annons

Hur skulle du beskriva klänningen?

– Den är sydd i sidencrepe och sidenchiffong. Kjolen har volanger i chiffong och sen är det en rynkad livdel som är rynkad i halsen och en chiffongärm på det.

Prinsessan Sofias stylist Lotta Carlsen

Lotta Carlsen har varit prinsessan Sofias stylist de senaste fem åren, och hon har hjälpt prinsessan Sofia att skapa en kungligt säker stil.

Bakom sig har Lotta Calsen en lång karriär som personal shopper, och privat är hon mamma till tre vuxna barn och bosatt i Djursholm.

Prinsessan Sofias stylist Lotta Carlsen
Kvinnan bakom looken: Prinsessan Sofias stylist Lotta Carlsen, 62.
Annons

Foto: TT, Theroyalsandi/Instagram.

Annons