Prinsessan Sofia har suttit i juryn för Svenska Hjältar

Prinsessan Sofia har suttit i juryn för Svenska Hjältar

Prinsessan Sofias arbete som jurymedlem till Svenska Hjältar har kommit till sin ända, men allt stod inte helt rätt till i det senaste inlägget på Instagram...
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Prinsessan Sofias jobb för att hjälpa de utsatta i samhället är ständigt pågående och det hon brinner för mest i sin roll som prinsessa. Hon visar det bland annat med sitt engagemang i sin egen stiftelse Project Playground, där de hjälper barn och ungdomar i utsatta områden i Sverige och Sydafrika att skapa ett bättre liv åt sig själva.

Men Sofia är inte den som vill hålla sig själv främst, och det visar hon med sitt arbete för Svenska Hjältar-galan. Där vill hon lyfta fram fler som gör en livsviktig insats för andra i samhället och som en del av juryn får hon vara med och välja ut de som ska ta emot priset.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya bild på Gabriel och Alexander!

Jobbet har bestått av att handplocka vinnare i sex stycken kategorier till Svenska hjältar galan som äger rum i december. Tillsammans med de andra jurymedlemmarna kommer de utvalda hjältarna presenteras av jurymedlemmarna under galan. Inför en fullsatt publik på Cirkus i Stockholm 2016 delade Sofia ut pris för årets eldsjäl hyllade hon Per Johansson för hans insatser.

Prinsessan Sofia är med i juryn för Aftonbladets Svenska hjältar, här är hon med några av sina jurykollegor, komikern Kodjo Akolor, programledaren Kristin Kaspersen, prinsessan Sofia, komikern Marika Carlsson och influencern Margaux Dietz.

Prinsessan Sofia är färdig med arbetet i Svenska Hjältar-juryn

Nu är juryns arbete klart och i ett inlägg på Instagram hyllar Sofia sina kollegor i juryn.

”Igår hade vi vårt sista jurymöte inför Svenska Hjältar. Det är väldigt givande att få ta del av mina jurykollegors breda kunskap. Jag känner stor ödmjukhet inför alla hjältar som representerar medmänsklighet och innovation.” skriver Sofia på sitt och Carl Philips Instagramkonto.

Det är bara en sak som förvirrar. På bilden som hör till inlägget är det inte alls en bild från det sista mötet med juryn i Svenska Hjältar utan från ett helt annat tillfälle! Kanske var arbetet så hemligt att de valde att inte ta några foton och därmed riskera att någon information kommer ut innan själva galan. Hur som helst är vi övertygade om att Sofia och resten av jurymedlemmarna har gjort kloka val och vi ser fram emot att få ta del av de svenska vardagshjältarnas gripande historier när galan sänds!

LÄS MER: Sofias hemliga utseendeförändring – bilderna visar skillnaden!

Foto: TT