Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia inte dykt upp på två arbetsdagar – var håller hon hus?

29 apr, 2024, 17:00 
Kung Carl Gustaf och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia är en hårt arbetande medlem av kungafamiljen. Därför sticker det också ut när hon inte dyker upp, som planerat.
Annons
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaroBrand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro

Sofia har varit en kraft att räkna med i kungafamiljen i nio år, ja, ända sedan hon sa "ja" till sin prins 2015.

Och hon har tacklat ämbetet som ett proffs och med en stor dos värme, som Sofia är så synonym med.

Samtidigt är prinsessan bara människa – ibland går inte allt som planerat. Nu har Sofia tvingats missa två arbetsdagar, och hovet har fått förklara varför.

Hovets ord om prinsessan Sofia

Sofia jobbar som sagt hårt, både framför och bakom kulisserna. I den kungliga kalendern kan man se hur kungafamiljens olika uppdrag i kungens tjänst fördelas, men det är inte hela bilden.

Nej, hovets informationschef Margareta Thorgren har förklarat för Svensk Damtidning att Sofia gör en hel del som inte redovisas i kalendern, men som är precis lika viktigt:

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Sofia har dock såklart också uppdrag som står med i kalendern, men nu har hon inom loppet av några månader plockats bort från dokumentet med kort varsel.

Första gången var när prinsessan traditionsenligt skulle närvara vid idrottsgalan i januari, men då Sofias namn plötsligt togs bort från kalender.

När Svensk Damtidning nådde hovet kom förklaringen:

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar Prinsessan hemma, sa hovets biträdande informationschef Johan Tegel då.

Prinsessan Sofias plötsliga förhinder

Och nu har något liknande hänt igen. Under fredagen var planen att Sofia skulle delta vid UD-föredragningen inför det danska statsbesöket nästa veckan, men så blev det inte.

Nej, ännu en gång plockades Sofias namn bort med kort varsel. Denna gång gick hovet dock inte in på detaljer om varför:

"Hon fick förhinder", har Margareta Thorgren låtit meddela via sms till Svensk Damtidning.

Självklart hade Sofia dock varit på plats om hon kunde. Hon har ju oerhört hög arbetsmoral – men vissa saker i livet går inte att styra, oavsett om man är prinsessa eller inte. Men vi räknar med att se Sofia snart igen!

Prinsessan Sofia sitter bredvid talman Andreas Norlén under galamiddag på slottet
Förra tisdagen fick vi se prinsessan Sofia på galamiddag på slottet, men på fredagen fick hon oväntat förhinder. Foto:Fredrik Sandberg/TT

Foto: TTAnnons