Prinsessan Sofia står för lyxköp

Prinsessan Sofia står för lyxköp

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lyxar till det i vardagen. Här är deras stora investeringar.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Prins Carl Philip är en motorfantast, det är ingen hemlighet. Intresset gick så djupt att Carl Philip valde att följa i sin älskade mentor prins Bertils fotspår och pröva lyckan på racingbanan. Bertil gick ju som bekant under epitetet "Motorprinsen".

– Prins Bertil är nog väldigt glad i sin himmel. Han hade gärna velat vara med, har Carl Philip sagt i en intervju om racingkarriären.

– Tyvärr gick han bort redan 1997 och då hade jag inte börjat tävla. Då hade jag bara kört go-kart. Men det hade varit underbart kul att få ha med honom på banorna och kunna prata racing och tävling.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har dessa bilarB

Prinsen bär också med sig Bertils ande i någon mån när han kör privat. Då kan man se honom i en väldigt speciell Porsche: en ljusblå 911 Carrera Coupe av årsmodell 1987. Den ärvde Carl Philip när Bertil gick bort.

– Jag har fått ta över prins Bertils gamla, har prins Carl Philip berättat.

Men det är inte den enda lyxbilen som prinsfamiljen förfogar över. Prinsessan Sofia har själv införskaffat en silverfärgad Volkswagen av modellen Up. Volkswagen beskriver modellen som "liten och smidig att köra men stor när det gäller säkerhet, komfort och utrymmen".

LÄS OCKSÅ: Sofias sorg efter kungens tuffa beslut

Prinsessan Sofia kör elbil – har två stycken i garaget

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Man unnar ju prins Carl Philip och prinsessan Sofia allt gott i livet!

Sofia har två elbilar: sin Volkswagen och en svart Mitsubishi I-miev. Men det kostar att tänka på miljön.

– Den är möjligen lite dyrare än liknande bilar som går på vanligt bränsle, men jag hoppas att det i framtiden kommer finnas subventioner som helt och hållet täcker den skillnaden, har bilexperten Ramona Karlsson sagt om Sofias val till Expressen.

– Det är ett bra och medvetet miljöval. Elbilsutvecklingen går framåt och jag tycker att det är bra att stötta den utvecklingen.

LÄS OCKSÅ: Bilderna på Sofia och Carl Philip visar sanningen om förhållandet