Prinsessan Sofia uppmärksammas i utländsk media – efter beteendet med Carl Philip

Prinsessan Sofia uppmärksammas i utländsk media – efter beteendet med Carl Philip

Detaljen väcker uppmärksamhet – i Danmark

Sofias & Carl Philips romantiska kärleksögonblick – inför alla!
0:24

Efter reklamen: Sofias & Carl Philips romantiska kärleksögonblick – inför alla!

(0:24)

Slå på ljud

Prinsessan Sofia har haft ett helt annat liv för drygt 10-15 år sedan. Hon var som bekant en realityprofil och deltog i bland annat Paradise Hotel. Sofia har genom åren kommenterat hennes förflutna.

– Det har skrivits om det där (utviken i Slitz, reds anm.) i många år, vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar det absolut inte, alla erfarenheter i livet bygger ens person, men jag kanske inte skulle ha gjort de valen idag om jag fått förfrågan. Jag är redo att blicka framåt. Men jag kan säga att jag har levt livet i alla fall. Till hundra procent, har Sofia tidigare sagt i SVT:s Året med kungafamiljen.

Men numera befinner sig prinsessan inom den svenska kungafamiljen och hon har, genom åren, åkt runtom i världen, för att representera monarkin på ett fint och respektfullt sätt.

I veckan öppnade kungen riksdagsåret och på plats fanns hela kungafamiljen, förutom prinsessan Madeleine, som är ju bosatt i USA.

Sofias och Carl Philips ovanliga beteende mot varandra – väcker frågor

Prinsessan Sofia uppmärksammas i utländsk media – efter beteendet med Carl Philip

Vid 12-tiden kunde vi se kungligheterna anlända till Storkyrkan för att ta del av gudstjänsten innan riksmötets öppnande. Sedan blev det fest på Konserthuset på Hötorget.

Här lyste dock en kunglighet med sin frånvaro. Drottning Silvia stannade hemma på grund av förkylningssymtom.

"Det handlar om respekt för andra inbjudna gäster", skrev Margareta Thorgren i ett sms till Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofia syntes tillsammans med prins Carl Philip. De två såg ut att ha det riktigt trevligt i varandras sällskap. Dessutom har nu en detalj väckt uppmärksamhet – i utländsk media.

Jessica Gow/TT

Sofia hade nämligen gjort håret lite annorlunda än vad hon brukar ha. Bilder från riksdagens öppnande i Stockholm har spridits och tas upp i bland annat danska Billed Bladet.

Det passade henne riktigt bra!

När det senare vankades fest tog hon tillbaka den gamla frisyren och allt såg som vanligt igen! Samma gamla vanliga stil helt enkelt.

Pontus Lundahl/TT

Sanningen bakom Sofias nya klänning – nu uppmärksammas den utomlands