Prinsessan Sofias beslut i nya bilder på barnen

prinsessan sofias beslut

Prinsessan Sofia har sträckt ut en hand till svenska folket mitt i coronakrisen. Men det finns ett tydligt budskap i hennes nya bild på Alexander och Gabriel.

Coronaviruset sprider sig med full kraft och kungligheterna håller sig inomhus. Den moderna tekniken gör dock att svenska folket kan få hälsningar från dem ändå.

Under tisdagen bjöd prinsessan Sofia och prins Carl Philip på en ny bild inifrån Villa Solbacken. Bilden föreställde Alexanders och Gabriels händer och publicerades på prinsparets privata Instagram-konto.

Därför fick vi inte se Alexanders och Gabriels ansikten

Föräldrarna knäppte fotot när sönerna tvättade händerna och i den tillhörande texten stod det:

“Det är ny och främmande situation och många blir påverkade på ett eller annat sätt. Vi tänker på er alla!”

Men det fanns även ett dolt budskap inbakat i bilden.

LÄS MER: SOFIAS NYA BILD PÅ ALEXANDER OCH GABRIEL

Carl Philip och Sofia har, som alla vet, tagit ett steg bort från det kungliga strålkastarljuset efter kungens beslut att krympa familjen på titlar. Paret har inte lika många officiella programpunkter inbokade i kalendern och det är sällan fotografer är välkomna under deras möten på slottet.

Sofia, Carl Philip, Alexander, Gabriel

Carl Philip och Sofia visar gärna upp sönerna men de är också måna om att kungaparet och Victoria och Daniel ska stå för den största kommunikationen med svenska folket.

Victoria och Daniel ska vara i fokus

Men de har fortfarande en närhet till svenska folket, genom sina sociala medier. Och den senaste bilden på Alexander och Gabriel är ett tydligt exempel på att prinsparet vill ge Sverige en inblick i familjelivet. Dock valde de en bild som inte visade prinsarnas ansikten. Detta för att inte dra för mycket fokus från kungaparet och kronprinsessparet, som ska vara kungahusets främsta representanter i denna svåra corona-tid.

Foto: TT