Prinsessan Sofias första dag på nya jobbet

prinsessan sofias nya jobb

Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar antog Sofia en ny utmaning. Hon blev styrelseledamot i Skandias stiftelse Idéer för livet.

I början av året lyste Sofia med sin frånvaro men nu har prinsessan dragit igång arbetsåret 2020 – på riktigt. Hovet har lagt till flera uppdrag i hennes kalender och dessutom ska hon vara med på sitt andra möte, som styrelseledamot i stiftelsen Idéer för livet.

Prinsessans Sofias nya roll – utanför kungahuset

När företaget Skandia meddelade att prinsessan hade tackat ja till att bli styrelseledamot i deras oberoende stiftelse var det många som blev förvånande. Kungligheter brukar nämligen aldrig sitta med i styrelser med kopplingar till företag. Sofia hade sin första dag på nya jobbet den 9 december och hädanefter ska hon träffa sina kollegor, de andra styrelseledamöterna, fyra gånger per år. Och den 12 februari äger årets första möte rum.

Så här har prinsessan själv kommenterat uppdraget:

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbete, har Sofia sagt i ett pressmeddelande.

Och stiftelsen, i sig, är otroligt glada över att ha med en kunglighet ombord.

Träffar sin nya kollegor

– Det är oerhört glädjande att Prinsessan Sofia kommer att vara en del av styrelsen för Idéer för livet. Prinsessan har ett stort engagemang i frågor som stiftelsen arbetar med och hennes kunskap kommer att vara viktig för att utveckla verksamheten. Vi lägger nu ytterligare fokus på forskning och effektmätning av förebyggande insatser för barn och unga, har Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet, sagt.

Det nya jobbet innebär dock inte att Sofia kommer att sluta representera Sverige i konungens tjänst. Nej, redan dagen efter, den 13 februari, ska hon gå på en konsert på Vasateatern med kungaparet och kronprinsessparet.

Foto: TT