Prinsessan Sofias hemliga liv utanför kungahuset

Prinsessan Sofia hade ett helt annat liv innan hon träffade prins Carl Philip, och en del av det livet har följt med henne genom åren.

Slå på ljud

Det var för lite mer än elva år sedan som prinsessan Sofia och vår prins Carl Philip möttes för första gången, och enligt dem själva var det mer eller mindre kärlek vid första ögonkastet.

När makarna intervjuades 2015 av Tilde de Paula i TV4 berättade de om känslorna som uppstod när de träffades via gemensamma vänner.

– Det fanns något som var väldigt spännande och lockande, sa Carl Philip då.

Prinsessan Sofias liv innan prins Carl Philip

Paret gifte sig samma år som intervjun och kort därefter väntade de sitt första barn, prins Alexander. I dag har makarna ytterligare två söner, prins Gabriel och minstingen prins Julian.

Men innan prinsess- och mammalivet såg vardagen något annorlunda ut.

Prinsessan Sofia, tidigare Sofia Hellqvist från Älvdalen var för vissa känd redan innan hon blev en del av kungafamiljen. I hennes förflutna har hon synts i olika medier, men det är ett liv som hon lämnat långt bakom sig, däremot finns många av vännerna kvar.

Prinsessan Sofias privata liv – utanför kungahuset

Sofias liv skiljer sig en aning från resterande i kungafamiljen.

Kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines umgänge består främst av vänner som är barn till kungaparets goda vänner. Medan Sofia har vänner som inte har någon som helst koppling till kungahuset.

Sofia är dessutom mer "fri" i sin vardag. Det är exemplevis inte sällan hon synts på stan på någon flott restaurang eller bar med någon av barndomsvännerna.

En av bästa vännerna är Cajsa Larsson, 36. Hon bor kvar i Älvdalen än i dag och har en dotter, Tiara, 19, som var en av prinsessans tärnor på bröllopet. Och när lille prins Julian nyligen döptes var de båda på plats.

En annan person som funnits vid Sofias sida sedan 17 år tillbaka är William Värnild. Han är i dag en framgångsrik make-up artist, och sminkar ofta flera i kungafamiljen. Bland annat var det han som stod för prinsessans bröllopssminkning.

När musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet" ägde rum var Sofia där i sällskap av William, och tillsammans njöt de av en nostalgisk kväll med musik från förr.

Karin Trnblom/TT

Foto: TT

LÄS MER: Avslöjandet om prinsessan Sofia: "Ganska bestämd"

LÄS MER: Sanningen om Sofias frånvaro – nya bilden förvirrar

LÄS MER: Prins Gabriel är en minikopia av mamma Sofia – se bilderna här!