Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias hemliga lyxköp för 1,3 miljoner kronor

04 nov, 2021, 14:00 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia har kostat på sig ett lyxköp värt 1,3 miljoner kronor.

Annons
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!Brand logo
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!

Prinsessan Sofia är inte en skrytsam person. Medan andra europeiska kungligheter gärna iklär sig lyxklänningar, ovärderliga smycken, kör extravaganta bilar, så är Sofia mer av en prinsessa av svenska mått.

Men ibland kan hon kosta på sig att punga ut för sin egen skull. Det gjorde hon när hon köpte en lägenhet i Sydafrika, en fastighet som hon fortfarande har kvar som ett slags egen fristad. Lyan kostade Sofia 1,3 miljoner kronor.

Prinsessan Sofias hemliga lyxköp värt 1,3 miljoner

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofias lägenhet ligger i området Sea Point.

Lägenheten fungerar som Sofias bas när hon arbetar med Project Playgrounds verksamhet i kåkstäderna Langa och Guguelthu. Den är inte stor (72 kvadrat), men ligger i ett desto mer exklusivt område: Sea Point, bara 250 meter från Atlanten, och tätt inpå den berömda strandpromenaden. Den kommer också med en egen säkerhetsstyrka. Huset är nämligen bevakat av vakter dygnet runt, så Sofia kan känna sig trygg. Och till Project Playground i Langa tar hon sig på en halvtimme med bil.

Annons

Projekt Playground är en svensk insamlingsstiftelse som grundades 2010 av Frida Vesterberg och Sofia Hellqvist, nuvarande prinsessan Sofia. Project Playground jobbar med att hjälpa utsatta barn i kåkstäder runt Kapstaden i Sydafrika och även i Stockholms förorter.

Senaste gången Sofia var i Sydafrika hade hon med sig tv-profilen Renée Nyberg, som spelade in en dokumentär om Sofias arbete.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting? sa prinsessan Sofia i dokumentären.

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

Annons