Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias mammabeslut i hemmet – som gäller alla tre söner

29 sep, 2023, 10:00 

Såhär går det till i prinsparets familj!

Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är föräldrar till tre spralliga prinsar – prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian. Och samtidigt som prinsparet jobbar hårt med sina hjärtefrågor, är de också helt vanliga föräldrar, med vanliga rutiner och regler.

Nu berättar Carl Philip om ett av de beslut de fattat som föräldrar.

Carl Philip och Sofia om sönernaBrand logo
Carl Philip och Sofia om sönerna

Prinsparets beslut för sönerna i hemmet

Det handlar om läsning. Ett ämne som många föräldrar nog håller med Sofia och Carl Philip om, hur viktigt det är att introducera barn till läsning redan när de är små.

Det har Sofia och Carl Philip tagit på stort allvar hemma på Villa Solbacken:

– Vi har läst ganska mycket för dem när de var små, och nu är de lite större, berättar prins Carl Philip i en intervju med den unga bokentusiasten Carl Blomqvist.

Annons

För just Sofia och Carl Philip ligger frågor kring läsande lite extra varmt om hjärtat. Mycket eftersom Carl Philip har dyslexi, och via prinsparets stiftelse jobbar hårt för att öka förståelsen för just dyslexi. Han vet själv hur jobbigt det kan vara.

– Som prins ville jag inte sticka ut från mina kompisar och här kom ytterligare en grej som gjorde att jag stack ut och var annorlunda från mina vänner. Det tyckte jag var jättejobbigt, har prinsen sagt.

Prins Carl Philip avslöjar sönernas favoritbok

Så, för att göra läsningen rolig och en naturlig del av livet har Carl Philip och Sofia läst böcker för sönerna under hela uppväxten.

– Jag läser böcker för barnen, och jag märker, att ju mer jag läser för dem, desto bättre går det.

Nu kan de ju de äldsta barnen såklart läsa mycket själva också, och prinsen avslöjar i intervjun med Carl Blomqvist vilka böcker som går varmast hemma på Djurgården:

– En av deras böcker som de gillar är Musse & Helium, vilket är kul! Där handlar det om fantasins värld och man får drömma bort i tanke och i vision. Man får bilder i huvudet, det tror jag dem tycker är kul.

Prinsparets familj, på kungens balkong
En läsglad familj!

Foto: TT

Annons