Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias ovanliga beteende – plötsliga förändringen

15 nov, 2023, 06:00 
AvGabriella Hall
Sofias senaste vecka skiljer sig verkligen från prinsessans liv i övrigt.
Annons

För åtta år sedan gifte sig prins Carl Philip med Sofia Hellqvist, som plötsligt blev prinsessa. Sedan dess har prinsparet fått tre söner, yngst är prins Julian som bara är två år.

I fem år har familjen bott på Kungliga Djurgården i drömiga Villa Solbacken. Där har prinsparet lyckats leva ett riktigt familjeliv samtidigt som de är en del av den kungliga offentligheten.

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

Medan Sofias schema ofta inte är lika späckat som resten av kungafamiljens jobbar hon på bakom kulisserna. Redan i tid vid Carl Philips och Sofias bröllop bildade de sin stiftelse, där prinsessan har en aktiv roll.

Prinsessan Sofias hemliga utlandsresa

Hon engagerar sig även i diverse andra organisationer och trots att arbetet inte sällan sker utanför rampljuset får vi då och då en liten inblick.

Annons

Som senast när Sofia och Carl Philip lämnade landet för att göra entré på en hemlig galakväll i Schweiz, Lausanne.

Det var förra veckan prinsparet flög dit för att delta på Project Playgrounds årliga välgörenhetsauktion. En ideell organisation som prinsessan var med och grundade och i dag är aktiv hedersordförande i.

Den senaste resan är en av flera som prinsessan och prinsen gjort, samtidigt som de ser till att spendera tid med sina söner. Något som blev väldigt tydligt när de var ute på en av sina andra resor förra året.

Sofias stora kärlek till sina söner

Då besökte de ett bibliotek fyllt med förväntansfulla femteklassare fulla med frågor, under sitt Värmlandsbesök som pågick i två dagar. Ett av barnen undrade vad prinsen och prinsessan vill göra mest av allt i hela världen.

– Vi älskar våra barn så vi vill jättegärna vara med dem såklart, svarade prinsen.

Här är hela familjen är samlade, prins Julian är bara några månader.

Och det är inget som undgått! Gärna tillbringar prinsessan tid med barnen och efter förra veckan ser hon säkerligen till att spendera lite extra tid med dem. Särskilt eftersom utlandsresan inte var den enda stora händelsen på Sofias schema, som visade sig vara mer hektiskts än vanligt.

Fullt hålligång för prinsessan Sofia

Helgen rymde nämligen ytterligare planer för prinsessan, på samma hemliga tema. Prins Daniel firade sin 50-årsdag, visserligen i efterskott men inte mindre festligt för det. Hela tvåhundra gäster var bjudna på prinsens privata fest på Kungliga slottet.

En sådan fartfylld vecka det blev för prinsessan! Den skiljer sig verkligen från Sofias annars lugna familjeliv hon värnar så starkt om. Samtidigt är det ju alltid kul med lite omväxling!

Men nu är hon nog redo att gå tillbaka till vardagen, där hon jobbar på i skuggorna och njuter av tiden med familjen på härliga Villa Solbacken!

Foto: Anders Wiklund/TT, Mickan Palmqvist/TT

Annons