Prinsessan Sofias privata hyllning till kungen

Här är den – prinsessan Sofias hyllning till kungen. Och det är flera saker som gör den så stark.

Kungens tal i Sveriges Television om coronakrisen samlade 1,3 miljoner tv-tittare. Och en av dem som satt hemma i tv-soffan och följde talet i realtid var prinsessan Sofia, 35. Hon och kungen har en varm och fin relation och hon och prins Carl Philip, 40, blev som så många andra berörda.

Så fort kungen hade satt punkt var de snabba med att lägga ut sin personliga hyllning. Bara en kort stund senare dök denna skärmdump från SVT upp i deras händelser på Instagram: I bilden hade de skrivit ”Fint tal av Kungen/pappa på SVT”. Och under klämde de in en vajande svensk flagga och ett gult hjärta.

Carl Philip och Sofia hyller kungen efter hans corona-tal

Som hustru till en dyslektiker vet prinsessan Sofia dessutom hur mycket arbete det kräver att hålla tal inför publik.

Sofia och kung Carl Gustaf har alltid haft en fin relation, kungen litar på sin son och förstod tidigt att prins Carl Philip hittat rätt när han presenterade Sofia för kungaparet.

Starka bandet mellan Sofia och kungen

Det starka band som finns mellan kungen, Carl Philip och prinsessan Sofia visar sig ju även på ett annat tydligt vis. Kungen höll ju sitt tal på slottet Stenhammar – det slott som kungen arrenderar och som ligger i Södermanland, inte långt från Sofias och Carl Philips gård. Och när deras lillprins Alexander föddes valde kungen att göra sonsonen till hertig av just Södermanland, vilket innebär att det blir just Alexander som får ta över arrendet på Stenhammar en vacker dag – eftersom reglerna säger att finns det en hertig av Södermanland så ska just han ha företräde till slottet.

Prins Alexander

Prins Alexander. Ska han bli storbonde en vacker dag?

Foto: TT, Josefine Persson/Kungl. Hovstaterna.