Prinsessan Sofias relation med drottning Silvia

prinsessan sofias verkliga relation med drottning silvia

Sofia och drottning Silvia har fått en otroligt nära relation genom åren. Men få känner till hur umgänget såg ut när prinsessan var ny i kungafamiljen.

Prinsessan Sofia och drottning Silvia har utvecklat en nära relation genom åren. När Sofia förälskade sig i Carl Philip, för tio år sedan, stod Silvia där med öppna armar och välkomnade henne in i familjen. Och sedan dess har banden bara stärkts.

Prinsessan Sofia påminner om drottningen som ung

Både prinsessan och drottningen är ju de medlemmar, av den svenska kungafamiljen, som har tagit det där speciella steget, från den vanliga världen och ut i det starka kungliga strålkastarljuset. Dessutom har de både valt att engagera sig i kampen för utsatta barn. Silvia med Childhood och Sofia med sitt älskade Project Playground.

Sedan är det förstås många som slås av att Carl Philips hustru påminner så otroligt mycket om en ung Silvia, till utseendet.

drottning silvia ung prinsessan sofia

Visst påminner prinsessan Sofia om en ung drottning Silvia?

Kungaparet umgås väldigt mycket med Carl Philip och Sofia. Prinsparet har ju ett betydligt luftigare schema än Victoria och Daniel och särskilt drottningen är mån om att åka till Villa Solbacken och leka med Alexander och Gabriel, med jämna mellanrum.

Sedan tycker hon förstås att det är speciellt att paret har valt att bosatta sig i Bertils och Lilians gamla hus. Relationen med Lilian och middagarna på Villa Solbacken betydde mycket för Silvia när hon var ny i kungafamiljen och att hon nu får se sin svärdotter, med sina älskade barnbarn, leva där är förstås en speciell känsla.

LÄS MER: PRINSESSAN SOFIA BERÄTTAR OM SIN HEMLIGA RESA

Silvia och Sofia åkte utomlands för att få umgås ifred

Carl Philip och Sofia semestrar dessutom mycket med kungaparet, vilket har stärkt relationen ytterligare. Båda paren älskar det kungliga sommarparadiset Villa Mirage, på Franska rivieran, och prinsparet åkte ner dit så sent som förra sommaren. De var även hit de åkte när kungen och drottningen ville lära känna Carl Philips nya flickvän, utan att det läckte ut till pressen.

Och det är inte bara till Villa Mirage som de gemensamma resmålen går. Under sportlovsveckan fick vi dessutom se en bild på kungaparet, Carl Philip, Sofia och Alexander och Gabriel – från svenska fjällen. Tillsammans njöt de av några härliga dagar i Storlien, där familjens älskade sportstuga ligger.

Foto: TT