Prinsessan Sofias revansch mot kritikerna

prinsessan sofias revansch

Prinsessan Sofia gör någonting historiskt. Hon tar ett kliv bort från det kungliga strålkastarljuset för att börja arbeta på ett sjukhus. Och hyllningarna låter inte vänta på sig. En slags revansch efter alla år av påhopp.

Nyheten om att prinsessan Sofia tar jobb inom vården för att hjälpa till i coronakrisen slog ner som en bomb. Och bilderna på den sjukhusklädda prinsessan har fått spridning över hela världen.

Prinsessan Sofias nya sjukhusjobb

Det är inte ofta man hör talas om en kunglighet som hjälper till med mat och städning på ett sjukhusgolv men Sofia vill finnas där för dem som verkligen behöver. Och just nu är vården en livsviktig samhällsfunktion, där resurserna inte räcker till just nu.

Sofia med två av sina nya kollegor på Sophiahemmet.

Sofia med två av sina nya kollegor på Sophiahemmet.

I svenska medier har det skrivits flera artiklar om Sofias nya jobb men även internationell press har uppmärksammat initiativet.

Tatler, Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA skriver alla om Sofias nya vardag som vårdbiträde. Ett faktum som ytterligare visar hur ovanligt det ändå är.

prinsessan sofia

Nu får prinsessan revansch. Efter alla år av påhopp.

Det här är en slags revansch för prinsessan Sofia som inte blev särskilt bra behandlad i medierna, när hon kom in i kungafamiljen som Carl Philips nya flickvän.

Hyllas efter alla år av påhopp

Både Carl Philip och Sofia har pratat om alla de elakheter som skrevs om prinsessan i början. Och den smärtsamma upplevelsen resulterade senare i Prinsparet stiftelse, som är inriktad på att bekämpa hat på nätet samt skapa förståelse och respekt för människor med dyslexi.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT