Prinsessan Sofias stöd till Carl Philip efter jätteblundern

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

TT

Kronprinsessan Sofia är ett viktigt stöd till Carl Philip under den tuffa tiden.

Prins Carl Philip är inne i en tuff period. Den 4 februari var han ute på vägarna om körde med sin Volvo, men det gick lite väl snabbt.

När Carl Philip passerade Norrtullstunneln i Stockholm fångades han upp av en fartkamera. Vid sju på morgonen körde han 89 kilometer i timmen. Högsta tillåtna hastighet på sträckan är 70 kilometer i timmen.

Prinsen hade därmed kört 19 kilometer för fort.

”Du har kört personbil med en hastighet av 89 km/h utanför tätbebyggt område trots att högsta tillåtna hastigheten där var 70 km/h. Du begick gärningen med oaktsamhet” skrev Åklagarmyndigheten i strafföreläggandet.

Prinsessan Sofias stöd till Carl Philip efter jätteblundern

Men ärendet var inte överstökat för prins Carl Philip. I slutet av februari blev han kallad till ett polisförhör. Där var han tvungen att förklara sitt lagbrott. Prinsen sade i förhör att han trodde högsta tillåtna hastighet var 80 kilometer i timmen.

Nu tvingas han böta 2400 kronor för överträdelsen.

– Det vi kan säga är att det här har skett och att boten är betald, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare sagt till Aftonbladet.

Men trots att ärendet är överstökat kan det tänkas att Carl Philip har haft en tuff tid efter brottet. Uppmärksamheten blev stor när nyheten blev offentlig. Därför går det att tänka sig att hans fru, prinsessan Sofia, har varit ett bra stöd för prinsen.

Paret brukar stötta varandra i vått och torrt. Under många år har Carl Philip varit öppen med sin dyslexi och har under offentliga tal fått problem. Då har prinsessan Sofia funnits där för honom, precis som hon gör nu efter prinsens lagbrott.

LÄS MER: Prins Alexander är en minikopia av drottning Silvia!

LÄS MER: 19 härliga bilder på kungligheterna som åkt Vasaloppet