Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan sparkad med omedelbar verkan – varit älskad i alla år

25 maj, 2024, 14:00 
Kungligheter i Europa
Prinsessan har fått sparken med omedelbar verkan. Här är hennes egna ord.
Annons
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!Brand logo
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!

Prinsessan Nathalie, syssling till våra svenska kungabarn och en älskad kunglighet, blev plötsligt sparkad från jobbet hon höll så kärt.

Det säger prinsessan i en ny dokumentär, "Mellem hestelort og milliarder", där hon berättar om den tuffa perioden och hur hon först nu är bekväm att benämna det som just en "uppsägning".

– Jag tror att det tar ett tag innan man kan prata öppet om det. För mig är det helt klart att de ville bli av med mig, säger hon i programmet, enligt Billed Bladet.

Prinsessan plötsligt sparkad

2017 blev prinsessan Nathalie landslagstränare för det danska dressyrlaget, och ledde dem igenom stora framgångar.

Ja, samma år som hon tog jobbet vann Danmarks lag silver på EM, kom sjua på VM året 2018, femma på EM 2019 och fyra på OS plus EM 2021.

Annons

Men sedan var allt plötsligt över för Nathalies del. 2021 framkom det att hon slutade på jobbet med omedelbar verkan, och anledningen som pekades ut var en omstrukturering.

Närmare bestämt ville Dansk Rideforbund ersätta förbundskapten-rollen med ett större team av experter, och med det fick Nathalie åka.

Prinsessan Nathalie sitter på en häst
Prinsessan Nathalie är verkligen passionerad för ridsport och hästar. Foto:TT/Claus Fisker

Först var det inte känt om det var prinsessan som sa upp sig eller om hon blev uppsagd, men nu vet vi att det är det senare. Och det låter inte som att Nathalie och hennes gamla arbetsplats slutade på helt god fot.

Prinsessan Nathalies egna ord

I programmet "Mellem hestelort og milliarder" presenteras en teori om att prinsessan blev uppsagd då hon inte ville välja ut framstående Andreas Helgstrand till landslaget.

Annons

Någon hon själv tror kan vara fallet, även om hon också säger att hon inte är helt säker:

- Det är möjligt. För mig kommer alltid hästarna först. Om jag kan se att det är för tidigt för dem, och dessutom kommer en ryttare som pressar en så ung häst för mycket, så kommer jag som landslagstränare då välja att låta en sådan häst stanna hemma.

Men Andreas Helgstand själv och hans pappa Ulf Helgstrand, som vid tillfället var ordförande i Dansk Rideforbund, förnekar att detta var en faktor när prinsessan tvingades gå.

Foto: TT

Annons