Prinsessans Dianas älskare träder fram och berättar sanningen

Prinsessan Diana

Prinsessan Diana blev utnyttjad och ljugen för. Det hävdar hennes älskare i en ny intervju.
Hovreportrarnas Hemligheter: Därför döljer Harry och Meghan Archie från omvärlden
Slå på ljud

Prinsessan Diana gjorde en legendarisk tv-intervju 1995. Det var i det samtalet, med BBC-reportern Martin Bashir, som Diana för första gången nämnde maken prins Charles mångåriga romans med Camilla Parker-Bowles.

– Det var trångt, det var tre av oss i äktenskapet, sa Diana i intervjun, som sedermera ledde till att Charles begärde skilsmässa.

Prinsessan Dianas älskare träder fram

Prinsessan Diana

Prinsessan Dianas minne vilar fortfarande över kungafamiljen.

När intervjun sändes blev Martin Bashir hyllad som reportern som löste århundradets kungliga scoop. Men nu ser verkligheten annorlunda ut.

Martin står nämligen anklagad för att ha förfalskat kontoutdrag som skulle bevisa att den brittiska säkerhetspolisen satt Diana under bevakning.

"Om inte jag hade fått se kontoutdragen, så hade jag inte presenterat Bashir för min syster. Då hade han varit en av tusen journalister som hoppades på en pratstund med henne, utan någon realistisk chans att få göra det", har Dianas bror Charles Spencer skrivit i ett uttalande.

Nu har ytterligare en person som rörde sig i Dianas direkta närhet riktat skarp kritik mot Martin Bashir.

"Han fyllde hennes huvud med lögner"

Vi talar om Hasnat Khan, "Mr Wonderful", stjärnkirurgen som blev Dianas älskare. Han är ingen beundrare av Martin Bashir, milt uttryckt.

– Ett av Dianas finaste drag var hennes sårbarhet. Det var den som gjorde henne älskad. Jag förstod senare att Martin såg den här sårbarheten och utnyttjade den. Han var duktig på att övertala Diana. Han kom från BBC, la fram sig själv som respekterad, renhårig. Men han fyllde hennes huvud med lögner, som den där grejen om att Charles skulle ha gjort deras nanny gravid, säger Hasnat till Daily Mail.

Hasnat hävdar att han anade oråd direkt.

– Jag kommer ihåg att jag sa till henne att jag inte gillade Martin, inte litade på honom och att hon inte borde ha något med honom att göra, säger Hasnat.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärleken – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering